Ninasova

Kategori: Utah 2015

Bryce Canyon part 2

här började våran vandring ner i canyonen.  Denna national park är helt magisk. I vissa platser så fick jag nästan svårt att andas för det var så vackert, ibland fick jag nypa mig själv för att se om jag verkligen var här eller om det bara var en dröm.  I så fall skulle jag aldrig ha velat vakna upp.  Men till min lycka så var det verklighet, jag fick den fina möjligheten att vandra runt i guds vackra skapelse. Åh vad jag var lycklig här!

Jag rekommenderar starkt till alla som funderar på att åka till Utah att göra det, ÅK HIT TILL BRYCE CANYON!

Nu får mina bilder försöka tala om vilken otroligt mäktig plats denna national park är. Enjoy :) 

Haha här var jag nervös! Jag står så nära kanten som jag vågade, det blåste till ordentligt ibland och kändes som att jag skulle ramla, vad man inte ser på bilden är att det är minst 100 meter ner om man skulle ramla, så det gäller att vara försiktig.

Jag kände mig väldigt liten här!  Hade så svårt att ta in hur otroligt stort allting var. 

Del 3 kommer upp inom några dagar! :)

BRYCE CANYON PART 3

Jag tycker att denna sten formation ser ut som the sorting hat i Harry Potter filmerna (ser ju ut som den har ögon och en sur mun precis som hatten har) men ingen som jag har visat bilden för håller med mig så det kanske bara är jag som ser det... :)

Så himla söt jordekorre!  Det stod flera människor och tog bild på denne söta varelsen och jag ville också ta, rädd för människor var den i alla fall inte.  Fick ju komma jättenära för att få en bra bild.  Det roliga var att när en person ville ta bild, så vände den sig till personens kamera och såg ut att posera och så vände den sig till nästa person och så fortsatte det.  Nu i efterhand så önskar jag att jag hade filmat händelsen för det var så himla sött hahah 

Allting är så himla stort i parken.  Jag kände mig så liten hela tiden hahah

Man ser nog inte i bilden men det var rätt ju uppförsbacke och väldigt brant i vissa ställen, här var det jobbigt att gå. Vi hade redan vandrat i flera timmar och skulle ta oss upp igen så att vi kunde åka iväg och äta lunch.  Jag var jättehungrig och rätt så trött i benen, det blev inte bättre av att jag blev mer darrig i benen ju högre upp vi kom med tanke på att det fanns inget att hålla i sig och jag är höjdädd så det var lite småläskigt när jag tittade åt vänster och ner haha.  Men det var ett häftigt ställe.

 

Här så ville jag ta mig enda fram till var den där lilla grusvägen slutar och sitta på den stenen som är på höger sida men det var väldigt brant, blåste mycket och återigen så var det flera hundra meter rakt ner till marken vilket man inte ser på bilden. Jag tog mig så långt ut som jag bara vågade och klistrade mig fast på klippan, mina ben darrade så mycket för jag var vervös, hahaha är så stolt över mig själv!

Så himla vacker plats, så unik. Ser ut som att någon har målat en tavla. 

Del 4 vilket är den sista delen, kommer upp inom några dagar.  Kan också göra ett separat inlägg om ni har några speciella frågor om Bryce Canyon eller om ni vill att jag ska ge er tips om vad som är bäst att se och uppleva där. 

Bryce Canyon part 1

Nu börjar min resas höjdpunkt! Äntligen dags att få åka till ett av de många fantastiska national park som Utah har att erbjuda.  Nämligen Bryce Canyon som ligger i södra Utah.  Vi började dagen väldigt tidigt på morgonen, vi var ute från huset strax efter klockan 07:00 och sedan började vi bila ner mot Bryce Canyon, från Fillmore så tog det oss 2 timmar dit om jag minns helt rätt.  Vi hade verkligen vädret på vår sida, solen lös från en klarblå himmel och det var närmare 32 grader varmt vilket jag älskar.  

Detta var mitt roadtrip food.  Blev helt kär i Mountain dew voltage raspberry .  Så himla god läsk men däremot innehåller den väldigt mycket socker så den ska man inte dricka för mycket av hahah..  vi hade självfallet med oss vattenflaskor så vi inte skulle få vätskebrist mitt i vandringen i den stora national parken.  Väldigt viktigt att dricka vatten när man vandrar och när det är så varmt. 

Börjar närma oss Bryce Canyon! 

Jag var så lycklig att jag skulle få spendera hela dagen här, kunde nog inte ta in helt att jag faktiskt var här nu.  Jag var så exalterad att få vandra runt i guds vackra skapelse. 

Detta är det första man möts av när man går upp från den lilla backen som är vid parkeringsplatsen.  Jag filmade faktiskt denna ögonblick och jag var helt io chock när jag såg utsikten.  Helt magiskt.  Bilderna gör ingen rättvisa.  Det kommer ni få läsa om flertals gånger i dessa inlägg.  Verkligen något man måste få se med sina egna ögon.  Det är mycket att ta in.  

Här började vandringen ner i canyonen och det får ni läsa om i del två som kommer upp inom en snar framtid. Ha tålamod med mig :)

Meadow Lava Tubes

Nu kommer vi äntligen till den spännande delen i min resa i USA! 

Idag åkte Marnae och jag till Fillmore, vi skulle hälsa på hennes syster och sova över hemma hos henne för att sedan fortsätta våran resa till en National Park som ligger i södra Utah.   Det tog oss 1 timme och 30 minuter att åka till Fillmore och när vi väl var framme så var middagen redo, vi åt taco salad som var jättegod!

Efter middagen så skulle jag, Marnae och hennes systerson åka till Meadow Lava Tubes, slutade med att vi åkte runt i nästan två timmar innan vi till slut hittade stället precis innan solnedgång.  Lava Tubes var i alla fall en rolig plats att besöka, det var spännande att gå ner i en grotta från en sida och sen ut från en annan sida.  Jag vågade dock bara gå in i en grotta och sedan fick det vara nog för det var kolsvart inne i grottan och jag fick obehagskänslor av att vara där.  Jag har klaustrofobi och rädsla för mörker så jag gjorde mig själv en tjänst och bestämde att jag stannar ovanför marken när de utforskar vidare i några av grottorna som var mindre. 

Resten av tiden vi var där så gick jag bara runt på området och tog bilder. 

Vacker solnedgång!

Utanför den större grottan som jag vågade gå in i.  Redan här var jag nervös...

Här inne fanns det massor med Fladdermöss. 

 

Krispy Kreme doughnuts

Idag så fick jag spendera dagen med Marnae och hennes dotter, vi åkte till Provo och shoppade. Jag köpte ett par shorts från en affär som jag tyvärr inte minns namnet på och två parfymer från Victoria's Secret.  Vi åt lunch och sedan körde vi bara runt i Provo så att jag fick se lite olika ställen. 

 Äntligen fick jag testa att äta de berömda munkarna från Krispy Kreme som alla mina vänner tjatade om att jag måste testa när jag är här, för tydligen ska munkarna från Krispy Kreme vara de godaste munkarna. Jag kan säga att det stämmer.  Om jag minns rätt så var det att vi fick två munkar gratis och sedan så köpte vi en hel låda med munkar också så att det skulle räcka till alla i familjen.  Jag åt min på hemvägen och sedan så åt jag två till senare på kvällen. 

Jag skulle starkt rekommendera att testa dessa munkar när ni är i USA.  

Utsikten från bilen trötnade jag aldrig på.  Krispy Kreme till vänster. 

Min munk, den var supegod! 

 

Som sagt, kommer aldrig tröttna på utsikten från bilen.  Utah är så vackert med alla höga berg! 

Stewart Falls

Efter att jag fick uppleva Bridal Veil Falls och njuta av otroligt vackra vattenfallet så frågade Marnae (mcKay's mamma) mig om jag ville se ett till vattenfall och det ville jag ju gärna! Så vi gick tillbaka till bilen och körde en stund tills vi kom fram till en skog och där stannade vi och sedan började en timmes vandring.  Denna vattenfall som vi skulle till heter Stewart Falls.  När vi kom fram så tog vi bilder och sedan vandrade vi neråt så att vi kunde komma ännu närmare vattenfallet.  Jag vet att det brukar vara mycket mer vatten där men på grund av torkan som var i Utah just då så var det knappt ett vattefall, rätt så tråkigt faktiskt för jag är säker på att det hade varit otroligt vackert där om det hade runnit mer vatten.  Är ändå glad att jag fick möjligheten att gå dit!

Bridal Veil falls

Bästa som hände mig idag var att jag äntligen fick se ett vattenfall i verkliga livet!  Bridal Veil falls är otroligt vacker vattenfall och mina bilder ger den inte rättvisa, måste besökas för att verkligen se hur vackert det egentligen är!

Jag, McKay och hans mamma behövde vandra upp för bergen för att komma nära vattnet men så värt, himla skönt att bara sitta vid vattenfallet och känna den friska men iskalla vattnet och bara ta det lugnt och njuta av ögonblicket. :)

Ni som tänkt besöka Utah, lägg Bridal Veil Falls i eran lista på platser som måste besökas! Det är så värt.  Lätt en av de bästa platserna jag fick se och uppleva. 

Road trip

Idag åkte jag och Griffin till Salem i Utah för att träffa två gemensamma vänner till oss och umgås med dem hela dagen samt att jag skulle stanna hemma hos en av dem i en hel vecka.  Det tog oss två timmar att åka dit och jag minns att det var rejäl åskväder när vi kom fram så vi var inomhus ett par timmar och bara pratade om gamla minnen.  Vädret blev tillslut bättre och vi åkte iväg för att äta lunch och sedan åkte vi på en liten roadtrip i bergen då McKay vår vän ville visa oss runt.  Det var otroligt vackert uppe i bergen som ni kan se av bilderna här nedanför!

Hiking in Mueller Park

Hiking stod på schemat denna dag.  Jag och Griffin packade väskan med vattenflaskor och mackor och sedan åkte vi till Mueller Park.  Det tog oss nästan två timmar att gå hela vägen upp men det var så värt för utsikten var häftig!  Jag minns att jag var osäker på om jag skulle orka hela vägen för jag hade inte tagit långa promenader på ett tag men på något sätt så orkade jag hela vägen och jag blev så stolt över mig själv! Där fick jag återigen märka att jag klarar av mer än vad jag själv tror och det var bra för mig.   Väl där uppe så satt vi och åt våra mackor och njöt av den vackra utsikten, om jag minns rätt så satt vi där i ett par timmar och bara pratade och tittade ut över den vackra landskapet.  Det var häftigt att kunna se så mycket, man såg bland annat Great Salt Lake och Salt flats men dessa skriver jag mer om i andra inlägg.  

Salt Lake City, Utah

Idag fick jag välja vad jag ville göra och jag valde att få se Salt Lake City. Jag och Griffin min vän, åkte dit och vi spenderade flera timmar där så att jag hann se allt jag ville se. 

City Creek Center:  Shopping! finns både lyxiga affärer och mer budget vänliga. Finns flertals intressanta affärer. Mysigt att bara gå runt och titta i affärer. 

 The Salt Lake temple:  Underbart vacker byggnad,tog 40 år att bygga. Ser ut som ett sagoslott! Har ännu inte varit inne i templet men kanske på min nästa resa. 

Conference center.  Två gånger om året håller Jesu Kristi kyrka av sista dagars heliga, general konferens i den här byggnaden.  En helg i April och en helg i Oktober.  Det får plats med upp till 21.000 människor och den fylls alltid till gränsen när det är General Conference.  Hit kommer medlemmarna för att lyssna på profeten och apostlarna och den är även internationell evamenang, var du än är i världen så kan du lyssna genom radio, tv och internet.  Den översätts också till många olika språk. 

Vad jag fick höra av guiden så klarar denna byggnad av en jordbävning som når upp till 7 på richterskalan. 

Jag gillar Salt Lake City.  Väldigt liten stad men den är mysig! Någon gång tänker jag komma tillbaka när det är vinter och all julbelysning är uppe för det har jag fått höra och se att det är otroligt vackert :)

 

Denna utsikt är ju inte fel att ha när man sitter i bilen.  Älskar bergen! 

Ä

Magisk plats! 

Salt Lake Temple.  Bara titta på den, otroligt vacker byggnad! 

Kristus staty i norra besökscentret på Temple Square. 

Conference center. Gigantisk plats, skulle vilja vara här på General Conference någon gång!

 

TRAVELING TO UTAH

På väg till USA.  Här började vi närma oss Grönland. 

Ser väldigt kallt ut med bara massa is, snö och berg. 

Så kallt att det blev frost utanför fönstret!

Den här dagen exakt ett år sedan så skjutsade min morbror mig till Arlanda, släppte av mig där och sedan började den spännande resan.  Jag skulle alltså resa helt ensam för första gången i mitt liv, hade bara mig själv att lita på.  Jag kommer ihåg att jag stod där på Arlanda en liten stund och undrade vad jag gett mig in på, en liten del av mig ville springa efter min morbror och strunta i resan.  Men större delen av mig sa ifrån och jag tog flera djupa andetag och sa till mig själv att jag kommer klara av det här.  Gick för att checka in min väska och sedan började min långa resa mot USA. Jag hade en hel månad framför mig och då visste jag inte ens om alla fantastiska saker som jag skulle få möjligheten att uppleva. 

Flygresan gick bra, jag flög med Delta airlines.  Tycker verkligen om Delta!  Jag fick fönsterplats vilket jag älskar, bästa platsen ju :D älskar att kunna sitta och titta ut från fönsret och se hur vacker världen är, se soluppgång/solnedgång, se olika länder, se hur havet och himlen blir ett.  Det är helt magiskt!

Mellanlandning i John F Kennedy flygplats gick bra, tur att jag kom dit i rätt tid och behövde bara byta gate en gång.  Efteråt såg jag i min app att min gate blev flyttad 9 gånger!!!! Det hade varit stressigt...  Denna flyg var också med Delta men betydligt mindre plan, jag pratade en stund med en trevlig man som satt bredvid mig och annars så sov jag nästan hela resan. 

Efter att ha flygit i 5 och en halvtimme så landade jag i Utah halv 1 på natten vilket betydde att jag reste en hel dag.  Men det var det värt.  Min vän stod och väntade på mig och det var härligt att få se honom igen!

 

 

To travel is to take a journey into yourself

  Det var minst två månader kvar när jag beställde biljetterna och nu är det bara en vecka kvar! Tiden går så fort.

Jag bestämde ju mig som sagt i höstas att om jag pluggar ordentligt hela året och får bra betyg så får jag unna mig en utomlandsresa. Jag har lärt känna många amerikaner här i Sverige som jag blivit väldigt bra vän med och några har nu återvänt till USA och en av dem sa att jag kan få stanna hemma hos honom om jag kommer till USA och att han kan visa mig runt, så eftersom jag helst ville åka tillbaka dit så då blev det så.  Denna gång kommer jag alltså att åka till Utah och stanna där en hel månad.  Det ska bli spännande att besöka en ny stat (blir den 11e staten jag besöker tror jag) och har redan skrivit en lista på allt jag vill se och göra under min tid där, så får väl se hur många saker jag kan bocka av i min lista! 

Den här resan kommer vara så annorlunda mot de andra resorna jag tidigare åkt på. Båda gångerna åkte jag ju med organisationen STS vilket betydde att jag hade erfarna ledare och minst 20 andra ungdomar att åka med.  Den här gången åker jag ju helt själv, utan en organisation så jag måste klara av allt på egen hand.  Jag ska mellanlanda i New York och kan ärligt säga att jag är jättenervös men samtidigt så redo och så exalterad över att åka iväg igen och jag vet att jag kommer växa som person och få så mycket ny erfarenhet som jag kommer ha bra nytta av i framtiden.  Jag hoppas att jag får inspiration och även att jag kan se världen med lite nya ögon igen..  

Upp