Ninasova

Friday motivation

Min dag i bilder

Idag var en sådan morgon som jag helst av allt ville ligga kvar under mitt varma täcke och aldrig gå upp, särskilt när jag tittade ut och det såg ut som istiden kommit till Sverige.  Det var tjock dimma och tråkigt grått väder.  Tänkte så många gånger om det verkligen är värt att gå upp ur sängen och gå till skolan för att ha matte... tillslut gick jag ändå upp och lyckades även äta lite frukost innan jag gick ut.  

Här ovanför kan ni se hur det såg ut tidigt på morgonen med dimman när jag var på väg till skolan och hur det såg ut vid lunchtid när jag var påväg hem igen. 

Lite senare gick jag iväg till kyrkan för att ha en lektion med syster missionärerna vilket var jätteroligt, fick också träffa den nya syster missionären som precis har kommit hit. Hon är så trevlig.   Jag fick skjuts till mitt jobb av några medlemmar vilket jag uppskattade så mycket nu när det är så kallt ute! :)

på eftermiddagen var det dags för mig att ha veckans sista pass på mitt jobb.  Är så tacksam att jag har detta jobb, jag lär mig så mycket av att vara med barn, både om mig själv och om barnen och det är intressant att se skillnanden i barn i olika åldrar och också skillnaden i barn i samma ålder.

Idag hade jag tre barn där vilket var roligt, vi lekte väldigt mycket i bollhavet var vi tävlade mot varandra i att kasta bollarna i korgarna med olika poäng, barnen gömde sig i bollhavet och de ville mer än gärna visa flertals gånger hur de kan hoppa ner i bollhavet, så kul! Haha

Det har varit en lång men ändå bra dag.  Snart ska jag gå och lägga mig för måste upp väldigt tidigt imorgon då Sarah och jag ska åka till Stockholm! 

Our amazing world

För 10 år sedan kom Planet earth och nu är det dags för planet earth 2, David Attenborough är berättande rösten även denna gång.  Musiken är komponerad av Hans Zimmer och enligt mig så passar det helt perfekt då hans musik är så himla mäktig!  Längtar till att jag kan se alla 6 avsnitt som kommer ut. 

Måste bara dela med mig av denna fantastiska trailer till Planet earth 2.  Helt magisk video, är fascinerad över att de kunnat filma med en drönare och fångat så många fina och unika ögonblick.  Djur är underbara, älskar djur.  Blir så himla glad av att titta på denna och se djuren i deras naturliga miljö, helt fria.  Naturen är så magisk, tänk att vi får leva i en såhär vacker värld. 

There's a song that's inside of my soul

  

Jag älskar söndagar och vittnesbördsmöten

Jag har haft en fantastisk söndag.  Idag var det vittnesbördsmöte i kyrkan vilket jag älskar.  Det betyder att vi medlemmar får gå upp och dela våra vittnesbörd om vi känner för det och alltså vilket härligt vittnesbördsmöte det blev, anden var så stark i hela rummet och alla hade så fina historier som de delade med sig av vilket jag är tacksam för att jag fick höra.  Jag delade med mig av mitt också.  Efter det mötet så hade vi hjälpföreningen och där pratade vi om tro och vittnesbörd vilket passade perfekt. Vi hade i alla fall intressanta diskussioner och jag är glad att jag även får ta del av hjälpförenigen.

Sedan var det dags för en liten paus och då åt vi bröd och när vi kände oss mätta så hade vi en oberoende kurs.  Oberoende kursen handlar om att vi ska bli både andligt och timligt (världsligt) obeorende, att vi kan ta hand om oss själva.  Älskar denna kurs, blir alltid så intressanta diskussioner och jag lär mig alltid något nytt som jag har bra användning av.

Förut så gillade jag inte söndagar för söndagar betydde att helgen är över och att det snart är måndag vilket var en annan dag som jag inte gillade. Nu ÄLSKAR jag söndagar!  Jag lyssnar alltid på andligt musik och förbereder mig för att gå till kyrkan.  Jag tycker om att få klä upp mig och att jag har en kyrka att gå till, att jag varje söndag får ta del av sakramentet och förnya förbunden som jag har gjort med gud.  Det är alltid fina hymn som vi får sjunga till och jag tycker verkligen om att få träffa alla medlemmar och få tillbringa ett par timmar med dem och bara få dela allt det fantastiska med dem. 

Förra söndagen så gjorde unga kvinnorna en tacksamhetstavla vilket jag har velat ha jättelänge så jag blev jätteglad och rörd. Det är så fint och jag blir så glad av att läsa allt som alla är tacksamma för och idag var det dags att skriva där igen.  Det är en bra påminnelse om att vi alltid har något att vara tacksamma för, även om det inte alltid känns så.  

Idag är jag extra tacksam för att jag fick vara ledig helt från skolan hela veckan för det var verkligen välbehövligt för mig. Jag har fått återhämta mig, fått sova ut och jag har haft mycket tid till att göra saker som får mig att må jättebra och som gjort mig glad.  Som bland annat yoga, träffat en vän som jag inte träffat på flera månader, skypeat med vänner, bara legat i sängen och lyssnat på musik och planerat en resa med en vän. (skriver mer om resan i ett annat inlägg) 

Vad är ni tacksamma för idag?

Start the week with this quote in mind

 

Life Update

Hej bloggen! Nu har det gått alldeles för lång tid sedan jag skrev sist och de senaste veckorna (månaderna...) har jag känt att jag vill sätta mig ner och skriva här på min blogg men jag har varit väldigt stressad och blivit sjuk nu för tredje gången bara i höst så jag har varit tvungen att välja hur jag ska använda tiden, då har tyvärr bloggen fått stå tom.  Jag hoppas att det ska ändras från och med nästa vecka.  då tar två av mina kurser slut och jag kommer inte ha det lika stressigt.  Så det ser jag framemot.  

Jag ser att jag har fått lite nya läsare vilket är roligt och jag tänkte att jag bara skriver ett kort inlägg nu så ni vet hur det ligger till just nu.

 Här nedanför har jag skrivit bara några av de inlägg som ni kan se framemot att läsa inom de kommande veckorna. 

 

  • Det kommer komma upp ett inlägg om hur det har gått för mig i skolan, för nu börjar jag äntligen närma mig målet med stormsteg, känns redan som att jag står med ena foten på mållinjen! Så kika in här lite då och då under veckan. 
  • Jag vet också att det är många som vill att jag ska lägga upp resten av min USA resa som jag gjorde förra sommaren, det kommer komma upp någon gång efter nästa vecka när jag har mer tid att skriva utförligt så det inte bara blir korta texter. 
  • Jag har haft möjlighet att titta på några filmer nu under sommaren och hösten så recension av filmerna kommer också upp. 

 

Idag när jag gick ut till cykeln så märkte jag att solen lyste vilket gjorde mig på väldigt bra humör, hade ett leende på läpparna hela vägen till kyrkan.  Jag var väldigt glad i kyrkan också och har känt mig allmänt fnittrig hela dagen.  Är i alla fall så glad att jag kunde gå till kyrkan idag trots att jag inte är helt frisk än, missade förra söndagen på grund av att jag låg hemma och hostade sönder lungorna..  hymnerna vi sjöng var så bra och min fina vän Sarah höll ett fantastiskt tal, som handlade om hennes erfarenhet av General Conference och vilka tal som berörde henne mest.  De två andra tal vi fick lyssna på var också bra.  Det känns alltid så bra att kunna gå till kyrkan, känns som att kommande veckan blir lättare att hantera då. 

Jag har i alla fall hunnit planera upp hela kommande veckan vilket känns skönt, jag har prov i både historia och samhällskunskap senare in i veckan som jag måste förberada mig för.  Jag har planerat in så att jag kan gå på min fina vän Sarah's yoga klasser också så att jag kan vara avslappnad. Älskar yoga! 

Nu ska jag laga mat, fortsätta lyssna på musik och bara ta det lugnt resten av kvällen.  Jag önskar er en bra söndagkväll och en fantastisk vecka! :) 

Remember this

Three songs from One Tree Hill

Today's quote

The sky is on fire

Jag hade precis avslutat mitt pass på jobbet och jag stod och tog på mig kappan och när jag tittade ut så såg jag solnedgången som färgade hela himlen rosa, så vackert! När jag gick ut så stod jag bara i flera minuter och tittade på solnedgången och kände sån enorm tacksamhet i mitt hjärta.  

Det här är bara några få av de saker jag är tacksam för just idag:

Tacksamhet för att jag har möjligheten att se den vackra solnedgången och alla de otroligt vackra färgerna.

Tacksamhet för det vackra som naturen bjuder på. 

Mitt nya jobb som jag har, blir alltid glad av att gå dit och av att vara där. 

Dagen har till stort sett varit väldigt bra trots alla miljoner tankar som snurrat runt i mitt huvud och gjort mig förvirrad, vilket har lett till att jag har gjort några beslut och kommit fram till några saker som jag behöver ändra på i mitt liv för att få mer balans och glädje.  Så det känns bra och jag avslutar kvällen med att skriva ner dessa saker i min dagbok, se ett avsnitt av One Tree Hill och sedan går jag och lägger mig. 

Today's quote

General Conference weekend!

Har väntat i ett halvår på denna helg och äntligen är den här!  General Konferens är som ett stort möte som händer första helgen i april och första helgen i oktober för oss medlemmar i Jesu Kristi kyrka av sista dagars heliga var vi får lyssna till våran profet Thomas S Monson, våra tolv profeter och andra ledare i kyrkan.  Vi får vägledning, goda råd, uppmaningar och om man har förberett frågor eller bekymmer som man har så finns det stor möjlighet att få svar när man lyssnar på de olika talen.  Mellan talen så får vi lyssna till underbar musik som sjungs av tabernakelkören, jag älskar att få lyssna tll fantastiska tal som sedan följs av fantastiska psalmer. 

Idag har jag varit i kyrkan och tagit del av denna fantastiska General konferens och redan nu har jag fått svar på några av mina frågor som jag hade vilket är kul! Det var två timmar av tal och jag kände den heliga anden så himla starkt och vissa av talen stod ut mer än andra men alla talen var magiska. Jag känner mig så upplyft och inspirerad och jag känner att jag vill dela med mig av detta till alla för jag vill att alla ska få känna den glädjen som jag har känt och känner idag!

Om ni känner att ni vill också ta del av denna möjlighet att lyssna på General Konferensen så gå gärna in på: https://www.lds.org/?lang=eng

Där finns allt på första sidan, ni kan lyssna eller läsa alla sessioner som redan har varit och ni kan se när de nya sessionerna börjar.  

Dessutom så översätts talen till närmare 100 olika språk så att alla människor kan ta del av det!  Det här är alltså en internationell evanemang och du kan ta del av det genom tv, radio och såklart internet, allt finns som sagt på www.lds.org  samt på facebook, twitter och youtube så man kan inte missa det om man söker efter General Konferens. 

Imorgon är det en hel dag av det igen vilket jag ser så mycket framemot, har bästa sällskapet att titta på det med i kyrkan så jag vet att det kommer bli minst lika fantastiskt som det var idag!

Jag vill verkligen uppmuntra er alla till att gå in och lyssna, jag kan lova er att det kommer förändra era liv!  

Bilden är tagen av mig.  Det är på taket till General Conference center som är i Salt Lake City, Utah :)

Lunch med fantastiska vänner ☆

Jag började denna veckan med att träffa två fantastiska vänner och vi gick till Mocca Deli för lunch, jag tog Ceaser Sallad och den var så god!! Vi hade inspirerande samtal om livet och det kändes så bra att vi kunde hjälpa och motivera varandra.
Jag är så himla tacksam att jag har dem i mitt liv. Helt fantastiska kvinnor båda två!
Väldigt bra början på en vecka som har mycket roliga saker att erbjuda :)

Blue summer dresses

Jag har länge letat efter blåa klänningar och härmodagen när en vän till mig visade klänningar på Zalando så kom jag över dessa fina klänningar här nedanför och jag funderar på att klicka hem någon av dessa, tanken går just nu mest åt den ljusblåa då jag inte äger en ljusblå klänning än och jag vill ha en :)  Sommaren är ännu inte över och dessa går ju såklart att använda i höst också eller på en utomlandsresa. 
 Vilken tycker ni är finast?