Ninasova

Kategori: Movies and shows

Filmtips: The Maze Runner

IMG_9608.PNG

I actionthrillern "The Maze Runner" vaknar Thomas upp instängd i en gigantisk labyrint. Han är inte ensam och den enda chansen att ta sig ut levande är att samarbeta och pussla ihop de ledtrådar de hittar, som verkar leda till en organisation som kallas W.C.K.D. En riktigt bra film, jag gillar historien och jag älskar Dylan O'Brien, han är ju bara för snygg!  Rekommenderar er verkligen att se filmen.  Läs även böckerna, jag har just nu bara första boken men kommer köpa de andra två snart! 

Filmtips: Valentine's day

Filmen knyter samman fem olika historier i Los Angeles under en och samma dag - Alla hjärtans dag. Tänkte tipsa er om denna film, både för er som har någon och för er singlar,filmen är jätterolig och bra.  Något jag tycker om är att flera av mina favorit skådisar är med i filmen.  .

 

 

Valentine-s-Day-Movie-Poster-3-emma-roberts-15281320-992-1500valentines_day_ver5_xlg

Tips på serier!

IMG_9008-0.PNG

Glee får vi följa skolungdomarna på McKinley High där vi har en salig blandning av hejaklacksledare, fotbollsspelare och nördar. I ett försök att återuppleva sin barndomsdröm bestämmer sig skolans spansklärare Will Schuester (Matthew Morrison) att ta över kören och leda den till nya glansdagar, något som visar sig vara svårare än han trott då skolan vägrar finansiera projektet. Till sin hjälp har han en grupp på 6 fantastiska sångare och hela världen ligger framför deras fötter.

Jag bestämde mig för att ge denna serie en chans, jag är inte överförtjust i musikaler då de ofta brukar vara överdrivna enligt mig men denna serie fastnade jag direkt för!  Jag tycker om Jane Lynch roll i denna serie (hon i lila träningskläder) och flera helt fantastiska skådespelare är med i denna vilket såklart gör att det är roligare att se på.  Älskar även det mesta av musiken som spelas och sjungs.  Så om ni gillar musik och drama så borde ni ge denna en chans! Betyg: 9/10

IMG_9010.PNG

Denna serie handlar om Zoe Hart, en ung läkare från New York som hamnar i den lilla staden Bluebell, Alabama efter att hennes planer inte gått som hon tänkt sig. Bluebell är en helt annan värld jämfört med New York och Zoe får det inte lätt att försöka passa in. Alla är inte heller så välkomnande och en del vill verkligen inte ha henne i staden. Men Zoe kämpar på och skaffar sig i alla fall lite vänner. Hon får en del intressanta fall som läkare och hon sätts på prov. Hon bor i ett litet hus på Borgmästarens tomt och bygger upp en stark vänskap med borgmästaren. Flytten till Bluebell gör också att hon får reda på en del saker om sin familj som hon måste hantera. Givetvis finns det även många komplicerade relationer som avhandlas och en del romantik. Vi får inte lära känna Zoe utan även många av invånarna i Bluebell. Jag valde även att ge denna serie en ärlig chans, vilket jag är glad att jag gjorde!  Riktigt mysig serie med både drama och komedi vilket jag älskar! 

Jag har alltid tyckt om Rachel Bilson och även Scott Porter (som spelar George Tucker i denna serie). Så om ni gillar serier var det händer något hela tiden så borde ni se på denna! Betyg: 8/10

IMG_9034.PNG

Denna serie handlar om unga Carrie Bradshaw, världskänd från tv-serien Sex and the City, hon lämnar det trygga småstadslivet och möter sin första stora kärlek – Manhattan. Året är 1984 och den 16-åriga Carrie och hennes syster Dorritt har nyligen förlorat sin mamma. Deras pappa Tom, som inte riktigt vet hur han ska hantera två hormonstinna tonårsdöttrar, föreslår att Carrie tillbringar några månader som praktikant på en advokatbyrå. Carrie har inget emot att byta ut det sömniga småstadslivet i Connecticut mot det i hennes ögon glamorösa storstadslivet fyllt av excentriska personer, passionerat arbete och pulserande klubbkultur.

Jag älskar denna serie!  Ännu en drama komedi och jag blev helt fast från första avsnittet och jag såg hela säsong 1 på en vecka under sommaren haha! Den är så mysig och jag älskar Austin Butler (som spelar Sebastian Kydd i serien). Betyg: 7/10

Filmtips: The Broken Circle Breakdown

IMG_8510-0.PNG

Filmens handling: Elise träffar Didier. Hon äger en tatueringsstudio, han är en flamländsk cowboy som spelar banjo i ett bluegrass-band. Det är kärlek vid första ögonkastet, trots att de är som dag och natt. Han pratar, hon lyssnar. Han är en hängiven ateist, men samtidigt en obotlig romantiker. Hon har ett kors tatuerat i nacken, men har ändå båda fötterna på jorden. Deras lycka blir komplett när deras dotter Maybelle föds. Men när flickan bara är sex år gammal blir hon svårt sjuk och allt förändras. Jag gillar denna film mycket mer än vad jag trodde att jag skulle göra! Tycker den är både vacker,  rolig, hjärtskärande och så tragisk historia. Musiken är så underbar och gör även att man känner alla känslor mycket starkare.  Det enda som är lite störande är att handlingen inte berättas i kronologisk ordning så det blir lite förvirrande ibland, men annars så är skådespeleriet och allt annat riktigt bra!  Jag rekommenderar filmen till er alla! 

Filmtips: Let's be cops

IMG_8478-0.PNG

Filmen handlar om  två kompisar som klär ut sig till poliser på en maskerad och blir de hyllade i kvarteret. Men när våra hjältar lyckas trassla in sig med riktiga gangsters och korrupta poliser så är de på god väg att bli av med sina falska polisleg. Jag har sett denna film två gånger och skrattade lika mycket båda gångerna, handlingen är sådär och lite förutsägbar men skämten som är i filmen lyfter upp allt!  Tycker den är riktigt bra och jag kan rekommendera er alla att se den! 

Filmtips: Noah

IMG_8036-0.PNG

Filmens handling: Noah får uppenbarelser om en kommande syndaflod som ska rena världen från det förfall som har tagit över. Han får i uppdrag från Gud att bygga en ark och ge livet på jorden en ny början, men brottas med tvivel på om människan verkligen är värd det. Jag såg filmen ensam en kväll och kan väl säga att jag mest såg den därför att två av mina favorit skådespelare bland unga män är med i denna, Logan Lerman och Douglas Booth.  Gaah va de båda är snygga alltså!  Emma Watson är också fantastisk som alltid.  I alla fall så tycker jag att filmen är bra men det är flera saker som jag ifrågasätter och är lite besviken på också och ungefär när hälften av filmen har gått och enda till slutet så är jag typ förbannad hela tiden haha men vad jag är ifrågasättande, besviken och förbannad på de kan jag inte ta upp nu när jag tipsar om filmen eftersom jag då spoilar för er vilket inte är min mening. Jag rekommenderar er att se filmen och sen får ni gärna återkomma med era åsikter och tankar, för denna film ger mycket att fundera på! 

Filmtips: What If

IMG_7994.PNG

Filmens handling: Den hopplöse romantikern Wallace har precis hoppat av sina medicinstudier efter att ha blivit bedragen av sitt livs kärlek och hela hans liv är uppochnedvänt. På en fest träffar han Chantry. De fattar omedelbart tycke för varandra, men Chantry är sambo med Ben och har inga planer på att bryta upp från sitt förhållande. Wallace och Chantry kommer överens om att bara vara vänner, men när Ben tvingas flytta till Europa i jobbet, kommer Wallace och Chantry närmre varandra. Såg denna film för ett par veckor sen och jag tycker den är jättebra!  Det är lätt att hänga med i handlingen eftersom filmen har både humor, charm och romantik och man vill bara att de ska bli mer än vänner.  Jag hade inte sett Daniel Radcliffe i någon annan film än Harry Potter så det kändes lite konstigt att se honom i denna men jag tycker han spelade rollen riktigt bra och det var roligt att se honom i en helt vanlig romantisk komedi film.

Filmtips: The Giver

Filmens handling: Jonas (Brenton Thwaites) lever i ett perfekt samhälle utan konflikter, fattigdom och arbetslöshet. Varje människa har en roll i samhället, och Jonas får uppgiften att bli minnesbevarare, som hjälp har han en man som kallas Givaren (Jeff Bridges). Ju mer tid Givaren och Jonas tillbringar tid tillsammans, desto mer övertygad blir Jonas om att någonting är fel i deras perfekta värld. Filmen är alltså baserad på novellen som har samma namn, som Lois Lowry skrivit.  Jag har inte läst boken men nu efter att ha sett filmen så blir jag intresserad av att läsa boken så jag kommer nog köpa den någon dag snart!  I alla fall så tycker jag att filmen är bra och den är filmad på ett väldigt bra sätt.  rekommenderar er som gillar sci-fi att se denna!

Filmtips: Maleficent

Filmens handling: Den vackra och renhjärtade fen Maleficent får en idyllisk uppväxt i ett fredligt skogsrike, TILLSen dag då en invaderande armé av människor hotar harmonin i landet. Maleficent förvandlas i och med detta till sitt lands mest skoningslösa beskyddare, men hon drabbas av ett hänsynslöst svek som förvandlar hennes rena hjärta till sten. Törnosa är en av de klassiska sagorna som alltid har varit en av mina favoriter och jag hade höga förväntningar på denna film och jag kan ärligt säga att den till och med är mycket bättre än vad jag trodde den skulle vara!.  Helt klart en sevärd film!

Filmtips: Blended

Filmens handling: Efter en blind date som går fruktansvärt fel, är Jim och Lauren överens om att de aldrig någonsin vill se varandra igen. Allt förändras när de två plus deras barn,råkar boka in sig av misstag på samma lyxiga svit i all inclusive-semester och tvingas nu spendera en hel vecka ihop i Afrika. Kvällens film.  Jag skrattade mig igenom nästan hela filmen och tycker den är både rolig och seriös, tänker inte skriva mer för då kommer jag garanterat att spoila något, utan ni får helt enkelt se filmen så förstår ni vad jag menar! Jag älskar Adam Sandler och Drew Barrymoore är också grym, de passar superbra ihop i filmer och jag älskade dem tillsammans redan i 50 first dates så det var spännande att se dem jobba ihop igen!

Filmtips: That's my boy

Thats-My-Boy-US-quad

En komedi om en frånvarande pappa som på kvällen innan sin sons bröllopsdag plötsligt dyker upp OCH flyttar in hos honom och hans kommande fru och genast börjar med att ställa till problem. Denna är av filmerna jag och Elin såg tillsammans, herregud vad vi skrattade!  Riktigt rolig film faktiskt, Adam Sandler är ju hur rolig som helst haha och därför jag älskar honom, förstår mig inte på dem som hatar honom. Ni bör se denna film med någon som har samma humor som er för denna är rätt så sjuk! 

Filmtips: The spectacular now

Filmens handling: Sutter Keely är en självupptagen festprisse som älskar sitt jobb i en klädbutik. Sutter lever för stunden och har inte några framtidsplaner, MEN allt förändras när hans flickvän dumpar honom. Sutter super sig full och vaknar på en gräsmatta där han får syn på den skötsamma tjejen Aimee. Trots att de är så olika dras de till varandra på ett speciellt sätt. Såg filmen här om dagen och den är så himla bra och romantisk!  Budskapet är bra också, att vi ska leva mer i nuet för det kommer en morgondag också, oftast. Får en att tänka till en extra gång och sånt gillar jag.  Verkligen sevärd!

Filmtips: The pretty one

The-Pretty-One-free-download

Filmen handlar om en tjej vid namn Laurel, hennes tvillingsyster dör i en bilolycka men alla tror att det är hon så hon spelar med och låtsas vara sin syster, Audrey och hon flyttar in till staden och lever hennes systers liv till den dagen hon inte orkar ljuga längre.  Tycker filmen påminner rätt så mycket om den svenska filmen "jag saknar dig" men är ändå något så annorlunda.  Jag tycker om denna men hade svårt att hänga med först och få grepp om vem som är vem, när jag väl listade ut det så blev de bättre!  Ändå rätt så sjukt om man faktiskt skulle lyckas lura alla, man tycker ju att någon borde märka skillnad.   I alla fall så har filmen både drama och romantik och det gillar jag!

Filmtips: Divergent

Filmens handling: I en avlägsen och dystopisk framtid är samhället indelat i fem falanger där var och en representerar olika förmågor. Som tonåring är man tvungen att bestämma sig för om man vill stanna i sin falang eller byta till en annan. Vad man än väljer, så väljer man för resten av sitt liv. En tonårstjej som just ställs inför detta valet är Beatrice Prior. Hon bär på hemligheten att hon är en avvikande, vilket innebär att hon inte passar in i någon enskild falang. Om någon visste skulle det innebära en säker död, men samtidigt inser hon att hon kan förändra världen hon lever i och rädda de människor hon älskar. en ny favoritfilm!  Om ni  inte har sett denna så borde ni se snarast, den är fantastiskt bra.  Jag älskar såna här filmer så denna får högsta betyg från mig!

This is so me