Ninasova

Kategori: Daily Life

Jag älskar söndagar och vittnesbördsmöten

Jag har haft en fantastisk söndag.  Idag var det vittnesbördsmöte i kyrkan vilket jag älskar.  Det betyder att vi medlemmar får gå upp och dela våra vittnesbörd om vi känner för det och alltså vilket härligt vittnesbördsmöte det blev, anden var så stark i hela rummet och alla hade så fina historier som de delade med sig av vilket jag är tacksam för att jag fick höra.  Jag delade med mig av mitt också.  Efter det mötet så hade vi hjälpföreningen och där pratade vi om tro och vittnesbörd vilket passade perfekt. Vi hade i alla fall intressanta diskussioner och jag är glad att jag även får ta del av hjälpförenigen.

Sedan var det dags för en liten paus och då åt vi bröd och när vi kände oss mätta så hade vi en oberoende kurs.  Oberoende kursen handlar om att vi ska bli både andligt och timligt (världsligt) obeorende, att vi kan ta hand om oss själva.  Älskar denna kurs, blir alltid så intressanta diskussioner och jag lär mig alltid något nytt som jag har bra användning av.

Förut så gillade jag inte söndagar för söndagar betydde att helgen är över och att det snart är måndag vilket var en annan dag som jag inte gillade. Nu ÄLSKAR jag söndagar!  Jag lyssnar alltid på andligt musik och förbereder mig för att gå till kyrkan.  Jag tycker om att få klä upp mig och att jag har en kyrka att gå till, att jag varje söndag får ta del av sakramentet och förnya förbunden som jag har gjort med gud.  Det är alltid fina hymn som vi får sjunga till och jag tycker verkligen om att få träffa alla medlemmar och få tillbringa ett par timmar med dem och bara få dela allt det fantastiska med dem. 

Förra söndagen så gjorde unga kvinnorna en tacksamhetstavla vilket jag har velat ha jättelänge så jag blev jätteglad och rörd. Det är så fint och jag blir så glad av att läsa allt som alla är tacksamma för och idag var det dags att skriva där igen.  Det är en bra påminnelse om att vi alltid har något att vara tacksamma för, även om det inte alltid känns så.  

Idag är jag extra tacksam för att jag fick vara ledig helt från skolan hela veckan för det var verkligen välbehövligt för mig. Jag har fått återhämta mig, fått sova ut och jag har haft mycket tid till att göra saker som får mig att må jättebra och som gjort mig glad.  Som bland annat yoga, träffat en vän som jag inte träffat på flera månader, skypeat med vänner, bara legat i sängen och lyssnat på musik och planerat en resa med en vän. (skriver mer om resan i ett annat inlägg) 

Vad är ni tacksamma för idag?

Life Update

Hej bloggen! Nu har det gått alldeles för lång tid sedan jag skrev sist och de senaste veckorna (månaderna...) har jag känt att jag vill sätta mig ner och skriva här på min blogg men jag har varit väldigt stressad och blivit sjuk nu för tredje gången bara i höst så jag har varit tvungen att välja hur jag ska använda tiden, då har tyvärr bloggen fått stå tom.  Jag hoppas att det ska ändras från och med nästa vecka.  då tar två av mina kurser slut och jag kommer inte ha det lika stressigt.  Så det ser jag framemot.  

Jag ser att jag har fått lite nya läsare vilket är roligt och jag tänkte att jag bara skriver ett kort inlägg nu så ni vet hur det ligger till just nu.

 Här nedanför har jag skrivit bara några av de inlägg som ni kan se framemot att läsa inom de kommande veckorna. 

 

  • Det kommer komma upp ett inlägg om hur det har gått för mig i skolan, för nu börjar jag äntligen närma mig målet med stormsteg, känns redan som att jag står med ena foten på mållinjen! Så kika in här lite då och då under veckan. 
  • Jag vet också att det är många som vill att jag ska lägga upp resten av min USA resa som jag gjorde förra sommaren, det kommer komma upp någon gång efter nästa vecka när jag har mer tid att skriva utförligt så det inte bara blir korta texter. 
  • Jag har haft möjlighet att titta på några filmer nu under sommaren och hösten så recension av filmerna kommer också upp. 

 

Idag när jag gick ut till cykeln så märkte jag att solen lyste vilket gjorde mig på väldigt bra humör, hade ett leende på läpparna hela vägen till kyrkan.  Jag var väldigt glad i kyrkan också och har känt mig allmänt fnittrig hela dagen.  Är i alla fall så glad att jag kunde gå till kyrkan idag trots att jag inte är helt frisk än, missade förra söndagen på grund av att jag låg hemma och hostade sönder lungorna..  hymnerna vi sjöng var så bra och min fina vän Sarah höll ett fantastiskt tal, som handlade om hennes erfarenhet av General Conference och vilka tal som berörde henne mest.  De två andra tal vi fick lyssna på var också bra.  Det känns alltid så bra att kunna gå till kyrkan, känns som att kommande veckan blir lättare att hantera då. 

Jag har i alla fall hunnit planera upp hela kommande veckan vilket känns skönt, jag har prov i både historia och samhällskunskap senare in i veckan som jag måste förberada mig för.  Jag har planerat in så att jag kan gå på min fina vän Sarah's yoga klasser också så att jag kan vara avslappnad. Älskar yoga! 

Nu ska jag laga mat, fortsätta lyssna på musik och bara ta det lugnt resten av kvällen.  Jag önskar er en bra söndagkväll och en fantastisk vecka! :) 

The sky is on fire

Jag hade precis avslutat mitt pass på jobbet och jag stod och tog på mig kappan och när jag tittade ut så såg jag solnedgången som färgade hela himlen rosa, så vackert! När jag gick ut så stod jag bara i flera minuter och tittade på solnedgången och kände sån enorm tacksamhet i mitt hjärta.  

Det här är bara några få av de saker jag är tacksam för just idag:

Tacksamhet för att jag har möjligheten att se den vackra solnedgången och alla de otroligt vackra färgerna.

Tacksamhet för det vackra som naturen bjuder på. 

Mitt nya jobb som jag har, blir alltid glad av att gå dit och av att vara där. 

Dagen har till stort sett varit väldigt bra trots alla miljoner tankar som snurrat runt i mitt huvud och gjort mig förvirrad, vilket har lett till att jag har gjort några beslut och kommit fram till några saker som jag behöver ändra på i mitt liv för att få mer balans och glädje.  Så det känns bra och jag avslutar kvällen med att skriva ner dessa saker i min dagbok, se ett avsnitt av One Tree Hill och sedan går jag och lägger mig. 

General Conference weekend!

Har väntat i ett halvår på denna helg och äntligen är den här!  General Konferens är som ett stort möte som händer första helgen i april och första helgen i oktober för oss medlemmar i Jesu Kristi kyrka av sista dagars heliga var vi får lyssna till våran profet Thomas S Monson, våra tolv profeter och andra ledare i kyrkan.  Vi får vägledning, goda råd, uppmaningar och om man har förberett frågor eller bekymmer som man har så finns det stor möjlighet att få svar när man lyssnar på de olika talen.  Mellan talen så får vi lyssna till underbar musik som sjungs av tabernakelkören, jag älskar att få lyssna tll fantastiska tal som sedan följs av fantastiska psalmer. 

Idag har jag varit i kyrkan och tagit del av denna fantastiska General konferens och redan nu har jag fått svar på några av mina frågor som jag hade vilket är kul! Det var två timmar av tal och jag kände den heliga anden så himla starkt och vissa av talen stod ut mer än andra men alla talen var magiska. Jag känner mig så upplyft och inspirerad och jag känner att jag vill dela med mig av detta till alla för jag vill att alla ska få känna den glädjen som jag har känt och känner idag!

Om ni känner att ni vill också ta del av denna möjlighet att lyssna på General Konferensen så gå gärna in på: https://www.lds.org/?lang=eng

Där finns allt på första sidan, ni kan lyssna eller läsa alla sessioner som redan har varit och ni kan se när de nya sessionerna börjar.  

Dessutom så översätts talen till närmare 100 olika språk så att alla människor kan ta del av det!  Det här är alltså en internationell evanemang och du kan ta del av det genom tv, radio och såklart internet, allt finns som sagt på www.lds.org  samt på facebook, twitter och youtube så man kan inte missa det om man söker efter General Konferens. 

Imorgon är det en hel dag av det igen vilket jag ser så mycket framemot, har bästa sällskapet att titta på det med i kyrkan så jag vet att det kommer bli minst lika fantastiskt som det var idag!

Jag vill verkligen uppmuntra er alla till att gå in och lyssna, jag kan lova er att det kommer förändra era liv!  

Bilden är tagen av mig.  Det är på taket till General Conference center som är i Salt Lake City, Utah :)

Lunch med fantastiska vänner ☆

Jag började denna veckan med att träffa två fantastiska vänner och vi gick till Mocca Deli för lunch, jag tog Ceaser Sallad och den var så god!! Vi hade inspirerande samtal om livet och det kändes så bra att vi kunde hjälpa och motivera varandra.
Jag är så himla tacksam att jag har dem i mitt liv. Helt fantastiska kvinnor båda två!
Väldigt bra början på en vecka som har mycket roliga saker att erbjuda :)

Blue summer dresses

Jag har länge letat efter blåa klänningar och härmodagen när en vän till mig visade klänningar på Zalando så kom jag över dessa fina klänningar här nedanför och jag funderar på att klicka hem någon av dessa, tanken går just nu mest åt den ljusblåa då jag inte äger en ljusblå klänning än och jag vill ha en :)  Sommaren är ännu inte över och dessa går ju såklart att använda i höst också eller på en utomlandsresa. 
 Vilken tycker ni är finast?
 
 

tre podcasts som jag gillar

På senaste tiden så har jag börjat lyssna mer och mer på podcasts, särskilt när jag tar promenader, lagar mat eller när jag ska sova.  Har några favoriter som jag kommer lista här nedanför! 

 

 

→ Måndagspepp med Hanna och Ellinor

I den här podden så vill två spontana och framgångsrika bästa vänner peppa unga tjejer till att våga tro på sig själva och följa sina drömmar.  De vill att man ska bli inspirerad och att man ska ta lärdom av deras erfarenheter. De bästa avsnitten jag lyssnat på är "misstagen du inte vill ångra" och Attraktionslagen". 

 

→ Filosofiska rummet i P1

Här pratas det bland annat om klassiska filosofiska ämnen och existensiella ämnen. Det finns till exempel avsnitt som "kan du välja att bli kär?" "konst och kognition", "optimism och pessimism" och "universum och verkligheten".  Jag tycker det är jätteintressant!

 

Au Pair 24/7

Emma och Linnea är i USA och podden handlar om Au Pair livet.  De pratar bland annat om ansökan och matchningsprocessen, skillnader mellan USA och Sverige, nackdelar med att vara Au Pair och de svarar på frågor.  Intressant för mig som vill åka som Au Pair till USA. 

 

Har ni några favoritpoddar? I så fall får ni gärna dela med er och tipsa om dessa i min kommentarsfält! :)

 

Jag är sjuk

Här kommer en förklaring till den dåliga bloggningen.  

Jag blev förkyld i början av Mars och var det över över två veckor, jag hade knappt energi till någonting.  Tredje veckan började jag få jätteont i vänstra örat så var tillslut tvungen att ringa till vårdcentral och fixa en tid.  Gick dit en torsdag och de tittade i mina öron och jag fick veta att jag hade inflammation i hörselgången i vänstra örat och hade halvt lock i högra örat.  Fick också veta att jag hade virus i kroppen och eftersom jag hade varit trött en längre tid så tänkte jag att jag ville ta blodprov bara för att se ifall jag har järnbrist igen. 

Fick ett samtal ett par dagar senare och som jag misstänkte så hade jag alltså fått järnbrist igen. 

När jag var 18 år typ så hade jag allvarlig järnbristanemi, jag fick äta järntabletter och de fungerade inte, fick järndroppar och de fungerade inte heller så tillslut fick jag ta järninjektion i armen två gånger i veckan i någon månads tid.  Då blev det mycket bättre och jag blev frisk för två år sen. 

Nu tydligen har det blivit dåligt igen.  Det har tagit hårdare på mig än vad jag trodde det skulle göra faktiskt.  Kändes ett tag som att jag är på ruta ett igen och fick lite panik över att allt skulle bli som förra gången jag var sjuk men så har det ju såklart inte blivit som tur är.   Jag fick börja ta järninjektion en vecka efter att det upptäcktes att jag har järnbrist.  Nu har jag hunnit få det två gånger och har en sista gång kvar att ta och sen borde det vara okej. Vilket jag verkligen hoppas. 

Enligt de papper som jag fått kopia på så ska HB- B värdet ligga på 117-153 var 117 är det lägsta man bör ha, lägre än det så är man sjuk.  Järn- P värdet ska ligga på mellan 9-34 var 9 är lägst då och om man har under så är man sjuk.  

När jag var 18 år så hade jag Hb-B värde på 100 och när jag blev friskförklarad så hade jag 143 vilket är bra.  Min järn-P var på 1 vilket är det lägsta man kan ha och sen hade jag på 23 om jag läst pappret rätt. 

Nu när det upptäcktes att jag har järnbrist igen så hade jag Hb-B värde på 105 och min järn-P var på 1 igen.   Nu när jag fått järninjektion igen så visar den att min Hb-B värde är på 106 och min järn-P är på 4 så det går ju uppåt vilket är positivt. 

Jag fick järninjektion för en vecka sen och då tog de samtidigt blodprov också så jag hoppas att den visar mycket högre nummer nästa gång, jag har försökt äta väldigt mycket järnrik mat den senaste tiden så jag blir nyfiken på att se om det kan ha hjälpt alls.  Jag hoppas att det har det. 

Jag börjar i alla fall känna mig piggare och känner att jag har mer energi och att jag fått en del av koncentrationen tillbaka vilket är skönt! 

På grund av att jag varit sjuk, så har jag inte orkat både blogga och plugga och prestera bra i mina kurser så jag valde att bara fokusera på mina kurser och det har varit stressigt, krävt mycket asträngning och varit rätt så jobbigt då jag haft väldiga koncentrationssvårigheter och varit rätt så trött hela dagarna.  Men det var ett bra val av mig, har ändå fått bra reslutat i alla skoluppgifter jag skickat in och jag är rätt så säker att jag kommer bli nöjd med slutbetygen i kurserna.  

Men i alla fall, om ni har frågor om detta så får ni gärna ställa frågor och jag ska försöka svara så gott jag kan.  Om ni känner igen er eller om ni också har järnbrist eller har haft så får ni gärna dela med er av hur ni kände er och hur ni gjorde och hur ni mår idag. 

All cred om ni orkade läsa hela texten!  Ha det så bra, ta hand om er och så hörs vi när vi hörs. 

Helg i Lund!

Nu i helgen så har jag varit i Lund och bara det var lite spännande då jag aldrig har varit där förut.  Det var en aktivitet för unga vuxna som heter Create och vi stannade i en skola, som ligger bara någon minut från en jättefin plats kallad Jakriborg.  Var mysigt att gå runt i Jakriborg och titta på de färgglada husen och äta på pizzerian.  Önskar nu i efterhand att jag hade tagit mer bilder men så blir det typ alltid, jag njuter bara av utsikten och att vara någonstans så jag glömmer att fota haha..

Av många anledningar så blev inte helgen som jag hade tänkt mig men i det stora hela så var det en bra helg.  Jag träffade nya härliga människor, jag träffade några av mina vänner och lördagkvällen var nog absoluta höjdpunkten då jag bara dansade i flera timmar och hade det roligt! 

Fina staden Jakriborg

Min outfit på lördagens dans när temat var "Like a boss" 

DAY IN STOCKHOLM

Idag åkte jag till Stockholm för att tillbringa hela dagen där med en fin vän. Vädret var tyvärr inte helt på vår sida så blev mest att gå runt i affärer men vi tröttnade snabbt på det så vi trotsade kylan och var ute en stund och när vi gick i närheten av hamnen så såg vi bland annat svanar och jag har alltid älskat svanar då de ser så graciösa och vackra ut så tog självklart bilder!  Efter ett par timmar utomhus så bestämde vi för att gå på bio och se på Allegiant.  Den var verkligen jättebra!  Rekommenderar att se.

Dagen gick så snabbt och det blev lite jobbigt att säga hejdå men snart ses vi igen så det är lugnt. 

Tågresan hem tog nästan två timmar.  Egentligen tar det bara lite över en timme men på grund av någon anledning så gick tågen konstigt just idag så jag tog ett tåg hem som åke genom västerås.  Men när vi fortfarande var i närheten av Stockholm så var de några unga killar tydligen som tyckte att det var en bra idé att kasta stenar mot tågen så tåget stod stilla en stund men sen åkte tåget med väldig sänkt hastighet i flera kilometer och därför kom tåget fram till Eskilstuna 35 minuter senare än den skulle vilket gjorde att resten av kvällens planer blev förstörda för mig för jag skulle träffa ett par vänner en stund men det var redan sent på kvällen och det blev ännu senare så det gick inte. 

fick mig att tänka på att vissa människor inte använder hjärnan alls ibland.  De tänker inte på att deras dumma beslut kan påverka andra människor.  Som dessa unga killar som tydligen inte hade något bättre alls för sig en fredag kväll än att kasta sten mot tåg och därmed förstöra många människors planer för kvällen.  Några kanske missade tåg som de skulle med, några kanske blev sena till något viktigt.   Många gånger är det ju så att ens beslut påverkar mer än bara en själv men verkar som att människor fortfarande inte förstår det och det frustrerar mig så mycket!  

 

 

BIRTHDAY DINNER

Idag så firades jag av några från min familj.  Pappa ville bjuda mig på födelsedagsmiddag så vi bokade bord på Grekiska kolgrillsbaren och åt där på kvällen. Maten var supergod, alla blev mätta.  Det var helt perfekt!  Väldigt rolig kväll med underbara människor, mycket skratt och prat om bra och roliga minnen.  Så tacksam för alla som kom för att fira mig! 

HAPPY BIRTHDAY TO ME

Foto taget av: Malin Johansson

Det här är en av bilderna som är från fotograferingen i vintras när min brors flickvän fotade mig.  Har ingen födelsedagsfoto just nu att visa.

I alla fall!  Idag fyller jag hela 22 år.  Hur galet?!  känner mig gammal men ändå inte haha.  Alla säger att jag är så ung och har hela livet framför mig och så är det ju egentligen men känns lite konstigt att vara 22 år nu...

Idag kommer jag nog plugga och senare på kvällen ska jag träffa några vänner, tror de har gjort tårta och annat till mig så det blir roligt.  Senare i veckan ska jag ut och äta på restaurang med min familj och några vänner och på fredag ska jag iväg till Stockholm och träffa en vän så det blir nog en rolig vecka! :)

 

 

VALENTINE'S WEEKEND

Min outfit för lördagens dans. Älskar denna klänning och är så glad att den hann komma två dagar innan dansen.

En vän fixade denna fina frisyr till mig! 

Jag vet att jag lovade att jag skuille visa upp klännigen som jag köpte, här uppe har ni en bra bild på hur den ser ut!  Jag köpte den från Nelly.com för 199kr.   Klicka HÄR om ni vill komma direkt till klänningen. 

Denna klänning är numera min favorit!  Väldigt skön och bekväm, sitter perfekt och passar de flesta tillställningar. Är väldigt glad att jag köpte den :)

Jag hade förövrigt en fantastisk helg i Göteborg, träffade massor med nya människor och blev bättre vän med dem som jag redan hade lärt känna sen innan. Träffade en vän som jag inte har träffat på över ett halvår och det var så roligt att träffa honom en sista gång innan han åkte tillbaka till USA!  Jag blev uppbjuden på dans flera gånger under lördagens dans och söndagens vittnesbördsmöte var det bästa jag någonsin har varit på.  Så kort och gott summerat, superbra helg!

Fredagslista

Random bild som jag tagit för typ 4 år sen. 

Bäst i veckan hittills?

Jag har varit jätteförkyld hela veckan och bara typ sängliggandes så netflix har varit det bästa när jag haft sömnlösa nätter.   Annars också en vän som jag pratat mycket med. 

Sämst i veckan hittills?
Det är tyvärr mycket som varit sämst i denna veckan, den har verkligen varit en utmaning för mig på många olika sätt, men sämsta är väl att jag känt vissa dagar att jag är döende haha.

Där har jag ont
Hade jätteont i bröstkorgen av allt hostande förut men nu har jag mest bara ont i hela kroppen. 

Det tänker jag mycket på
Framtiden och att jag bara vill bli klar med skolan och kunna gå vidare med mitt liv, jag känner mig så fast. 

Det klär jag mig i
Oftast är det jeans och en tröja.  Finare tillfällen så är det klänning eller kjol som gäller. 

Det dricker jag
Vatten faktiskt.  

Idag händer detta
Hittills har jag vilat mestadels av dagen och nu på kvällen kände jag att jag behövde frisk luft och vara social en stund så jag gick och träffade ett par vänner. 

Och på lördag det här
Vila, vila och vila.   Skulle vilja gå på bio på kvällen men får se om det händer. 

Söndagen tillbringas så
Förhoppningsvis i kyrkan.  Kunde inte gå dit förra söndagen för jag var sjuk så jag hoppas att jag kan gå den här veckan. 

Och mest av allt önskar jag detta
Att jag blir helt frisk snarast möjligt, att jag får min energi tillbaka och att det blir riktig vår med härlig värme.  Vill ha värme. 

Nästa vecka ser jag fram emot
Jag ser framemot att se om vädret verkligen ska vara så som det står i appen, jag hoppas att det stämmer för det vore ju rätt så härligt med 12 plusgrader! Annars har jag inga fasta planer. 

NIGHT THOUGHTS

Bloggaren Egoina gjorde ett "hitta vänner" inlägg för ett par veckor sen var hennes läsare kunde skriva lite kort om sig själva och sina intressen och även vilken stad man bor i.  Jag tänkte att jag inte har något att förlora på att skriva om mig själv så jag skrev lite kort om mig själv och fick faktiskt svar från tre tjejer.  En av dem bor här i Eskilstuna så vi har mailat lite och idag träffades vi för första gången och fikade vilket var väldigt trevligt!  Vi kommer nog träffas igen vilket jag tycker är kul.   Så jag tycker faktiskt att det var bra gjort av Egoina att göra ett sådant inlägg när hon ändå har så många läsare, hon hjälpte andra att hitta nya vänner och hon använde även hennes "kändisskap" eller vad man ska säga, på ett väldigt positivt sätt.  Det gillar jag! 

För mig är det faktiskt en liten utmaning att träffa nya människor, på grund av mobbning genom hela skoltiden så fick jag inte riktigt lära mig den sociala samspelet så jag vet inte alltid riktigt hur jag ska bete mig i sociala situationer, vad som är okej att säga och inte och så vidare.  Därför läser jag ofta av situationer för att få en inblick i hur andra människor agerar och hur de kommunicerar med varandra haha! Men det är ju svårt när jag bara träffar en person så ibland kan jag försöka för mycket, känna att jag måste prata hela tiden och det tar väldigt mycket energi att försöka göra sitt bästa hela tiden.

Numera har jag ju inte lika mycket problem med att kommunicera och ta själv initiativ till att börja ett samtal eller att gå fram till människor men det är fortfarande en liten utmaning och jag måste övertala mig själv till att göra det och peppa mig själv liksom, men oftast tar jag tillfället i akt och pratar, trots att jag kan vara så nervös att jag mår illa. 

Jag ska ju som sagt iväg nu i helgen och enligt sidan var man registrerar sig så är det över 200 unga vuxna som ska komma dit.  Jag känner väl ungefär 2 av dem väldigt bra och kanske 7-8 som är bekanta så det är upp till mig själv att göra den där bekantskapen till mer vänskap under helgen och jag ser faktiskt framemot att träffa dem igen.  Jag ser också framemot hela helgen, det ska bli roligt att komma iväg och vara med människor som har samma tro och samma värderingar.  Jag vet också om att det finns flera samtalsämnen som jag kan ta upp så det borde ju gå bra!  Ibland är det ju svårt att veta vad man ska prata om med människor när man träffar dem men det är skönt att ha några samtalsämnen i huvudet som jag vet med säkerhet att de fungerar!

Haha det kanske märks att jag är både taggad och nervös inför helgen... jag kommer i alla fall skriva ner mina tankar om helgen, i min mobil som jag alltid gör när jag går på sådana här aktiviteter och när jag utmanar mig själv.  Kommer nog dela med mig lite av det sen här i bloggen. 

Det här blev lite längre än vad jag hade tänkt mig men märker att jag behövde skriva av mig lite... nu måste jag avsluta inlägget och fortsätta packa!