Ninasova

Kategori: Daily Life

Bloggen ändras till en Au Pair blogg

N u har dett gått nästan ett helt år sedan jag sist var aktiv här på min blogg. Mycket har hänt sedan dess, jag åkte ju till USA över jul och nyår, närmare sagt Utah med min kära vän Sarah. Vi skulle vara där 4 veckor men vi ombokade biljetterna och stannade i två mer veckor vilket var ett bra beslut. Ett av de många fantastiska saker som hände under resan var att jag äntligen fick åka till Grand Canyon. Det har varit på toppen av min bucket list och nu kan jag checka av den från listan. Grand Canyon är en magisk plats. Jag kommer nog behöva göra ett separat inlägg om den upplevelsen. :) Bilderna här ovanför är från gränsen mellan Las Vegas och Utah, jag i Grand canyon, jag i Zion national park, jag, Sarah och en fantastisk familj som tog oss till Arches national park, ett citat som jag levde efter när jag var i USA, jag med Al Carraway Fox. En helt fantastisk kvinna som har skrivit boken "More than the tattood mormon" och nu föreläser runt om i USA om glädjen att ha evangeliet i sitt liv.
Sedan kom jag tillbaka till Sverige och tog tag i sista kurserna jag hade i skolan, det blev massa strul och kurserna drog ut på tiden och jag var otroligt stressad och helt slut med all som har med skolan att göra.
Den 19 juni blev jag ÄNTLIGEN helt klar med skolan! Kan inte ens beskriva frihets känslan och alla andra känslor som överväldigade mig.
3 dagar senare tog jag mina blåa resväskor och åkte ensam till USA var jag skulle spendera lite över en månad, den månaden utbyttes till 3 månader, Bästa sommaren hittills i mitt liv!
Nu är jag tillbaka i Sverige vilket jag varit i lite över två månader och fokuset ligger på att åka iväg som Au Pair i USA. Min dröm sedan jag var 15 år har varit att jobba som Au Pair i USA och den drömmen är väldigt nära på att uppfyllas eftersom att jag åker iväg i början av 2018.
Jag har börjat min au pair ansökan med Skandinaviska Institutet men jag har några saker kvar i min ansökan innan den kan skickas ut och jag kan börja prata med värdfamiljer.
Den här bloggen kommer handla om att vara Au Pair i USA. Här kommer jag dela med mig av hur ansökningsprocessen fungerar, hur man väljer rätt organisation att åka med, alla förberedelser och såklart sedan också om hur matchningsprocessen med värdfamiljerna är och självklart om livet som Au Pair när jag väl åker iväg.
Tanken med bloggen är att jag uppdaterar så ofta jag kan och när jag har något att berätta, både för min egen skull så att jag sedan har något att se tillbaka till men även så att vänner, familj och andra kan ta del av mitt äventyr!
Jag hoppas att jag kan inspirera just dig till att följa dina innersta drömmar och göra drömmarna till verklighet!

MIN BULLET JOURNAL VIDEO

SUPERMÃ…NE OCH METEORREGN!

Igår kväll tipsade jag ju er om Geminid meteor shower och att det även var fullmåne.  Strax efter midnatt så gick jag ut för att titta om jag ser något och jag möttes av ett starkt ljus.  Jag har aldrig sett månen lysa så starkt som den gjorde nu, hela himlen var väldigt ljus och det enda jag såg var månen och en stjärna som lyckades lysa starkt i himlen.  Tänkte först att det nog inte är någon idé att ens stå ute och vänta på att se något för det skulle nog bli svårt att se ett enda stjärnfall... men jag stannade ändå ute och gav det en chans.   Något jag glömde också att skriva igår var att det sägs att det tar ungefär 20 minuter för ögonen innan man vänjer sig vid mörkret.  Jag stod ute i en en halvtimme och tittade och flera olika håll, tillslut började fler stjärnor komma fram på himlen och helt plötsligt såg jag en superstark stjärnfall, den flög snabbt men lagom långsamt för att jag skulle kunna hinna se den och se den blåvita svansen som kom efter.  Jag blev lika exalterad som ett barn på julafton!  Det tog tio minuter till och sedan såg jag ett till, denna var också väldigt snabb, gick bara 4 sekunder och så var den borta igen.  Aah jag kan inte ens förklara känslan som jag får när jag ser ett stjärnfall.  Strax efter kom två stycken till men dessa var svagare och ytterligare ett kom strax innan klockan 01.00.  Den sista som jag såg hade stort ljus runt sig.  Otroligt vacker och fascinerande!  

Jag är så glad att jag gick ut och tittade eftersom att det slutade med att jag såg hela 5 stycken trots supermånen som gjorde det svårt att se något.  Jag hann ta lite bilder med min kamera också. 

Här kan man se hur stark ljuset från månen var. 

Det var nästan ett halo runt månen och hela himlen var full av dessa cirklar som ni kan se på bilden. Bildern gör ingen rättvisa, såg häftigt ut i verkligheten.  

En till bild för att visa hur starkt ljuset var inatt.  Ja det är månen som ni ser på bilden.  Lyckades få med 6 stycken stjärnor också. Orionsbälte som var i mitten kom inte med i bilden tyvärr. 

Här är orions bälte!  Är så glad för denna bild.  Första gången som jag lyckats få med något av stjärnbilderna.  

Så svårt att få bra bild, jag fick göra flera försök och fick zooma in för att stjärnorna skulle synas. Lyckades tillslut!

Slutligen så fick jag en mer klar bild av månen.   Tycker månen är fin. 

GEMINID METEOR SHOWER TONIGHT!

Ikväll/inatt så är det dags för en meteorregn igen. Den här gången är det Geminiderna som ni kan se på himlen.   Sägs vara ett av årets bästa meteorregn ( dessutom årets sista) så det vill man inte missa!  Jag vet att det är en supermåne just nu som lyser väldigt starkt men meteorerna lyser också starkt så det är värt att gå ut och titta, vem vet du kanske får se flera stycken stjärnfall (meteorregn som det egentligen är) ju senare du går ut desto större chans har du att se geminiderna, särskilt efter midnatt då det sägs att peaken är runt 02:00 på morgonen.  Självfallet kan man gå ut tidigare och ändå lyckas se några stycken. 

Jag tänker gå ut senare och jag hoppas verkligen att jag kommer se något, det var rätt så molningt förut så förhoppningsvis har molnen försvunnit när jag väl går ut.  

Jag ÄLSKAR att titta på stjärnorna och under sommaren så hade jag en rutin var jag varje kväll/natt gick ut på våran bakgård och bäddade med madrass, filtar och kudde och la mig ner där och bara tittade på stjärnorna i flera timmar.  Vissa dagar hade jag sällskap över telefonen när jag pratade med vänner vilket var så trevligt!  Jag älskade att ha denna rutin och såg alltid framemot det.  Blev så otroligt lugn av att bara ligga där och titta upp mot himlen och fascineras av hur det kom mer och mer stjärnor fram ju mörkare himlen blev.  Denna rutin tog jag även sent in på augusti och september.  Varenda natt när det var molnfritt så gick jag ut och la mig där. 

Senaste meteorregnet jag såg var perseiderna som var den 11 augusti.  Åh det var en så fantastisk natt!  Efter 20 stycken så tappade jag räkningen, vissa var väldigt snabba och man missade om man blinkade och vissa flög så långsamt att man kunde se i flera sekunder till nästan en minut.  De långsamma älskar jag för de är oftast dessa som lyser superstarkt och man kan se den blåvita färgen och svansen som kommer efter.  Otroligt vackert och mäktigt!

Jag skulle kunna skriva om detta hela kvällen, Rymden, stjärnor, alla planeter och allt fantastiskt som händer i himlen är något som jag alltid har varit väldigt fascinerad av och är fortfarande än idag.  Ett av mina favorit saker i livet är att få uppleva metoerregn och det mäktigaste jag någonsin har sett är vintergatan som jag fick se två dagar i rad när jag besökte Utah förra sommaren.   Något jag ännu har kvar att kryssa från listan är norrsken, det vill jag gärna få uppleva minst en gång i mitt liv. 

okej nu vill jag bara uppmuntra er alla till att gå ut om ni har möjlighet, om ni ser några stjärnfall så kommer ni bli glada, väldigt bra sätt att koppla av precis innaan man ska sova! :)

bilderna har jag tagit från sidan We Heart It. 

ONLY 5 DAYS LEFT!

Måndag idag och jag tog en välbehövlig sovmorgon. Hade alarm på klockan 11:00 för säkerhetsskull så att jag inte skulle sova bort hela dagen men jag vaknade av mig själv klockan 09:15.  Så skönt att vakna innan alarm klockan!  Jag låg kvar i sängen i ett par timmar och sedan åt jag lunch och tittade på ett avsnitt av Gilmore Girls. Är på säsong 4 nu så har ännu inte tittat på den nya Gilmore girls som kom ut. 

Sedan så satte jag mig vid skrivbordet och fortsatte rita ett grattis kort till en missionär som fyller år idag. På grund av ett miss så fick jag veta det sent igår kväll...jag tänkte gå och lägga mig men då fick jag ettt sms och så kände jag att jag måste göra något fint till honom ju så det fick bli ett personligt grattiskort.   Så bilden till vänster gjorde jag igår kväll och bilden till höger fick jag inspiration att göra idag när jag tittade på en bild på honom från julfesten som var i lördags.  Det här är faktiskt första gången någonsin som jag har gjort grattiskort istället för att köpa och jag måste säga att jag är väldigt nöjd med hur slutresultatet blev!

Jag tycker att det är mycket roligare att ge något personligt till någon som fyller år, något som man lagt sin tid och omtanke i. Eftersom att jag tyckte att detta var roligt att göra så kommer jag faktiskt börja göra mina egna grattiskort när människor fyller år. :)

Sedan gick jag hem till Sarah var hon hade fixat fint med dekoration och med väldigt god fika.  Alla missionärerna var redan där för att fira äldste Lee.  Vi hade roligt tillsammans och jag gav honom kortet.  Han blev imponerad och väldigt glad vilket glädjer mig!  

Resten av den här dagen går till att planera hela den här veckan och skriva ner allt viktigt som jag har kvar att göra och alla som jag ska träffa den här veckan.  Det kommer vara en rolig men väldigt upptagen vecka för mig.  

Idag är det bara 5 dagar kvar tills att jag åker tillbaka till Utah, USA!!!  :D Verkligen dags för mig att ta en välbehövlig och välförtjänst semester!  Blir en hel månad i Utah tillsammans med Sarah.  Vi kommer att landa i Las Vegas och sedan ta oss vidare till Utah var vi ska träffa våra vänner, deras familjer och nya människor.  Vi kommer få fira jul hemma hos en amerikansk familj och det ser vi så mycket framemot.  Vi komner få se hur Salt Lake City ser ut med all julbelysning och hur alla har dekorerat sina hus.  Vi kommer få åka till flera olika national parker och vi kommer även åka till en annan stat i ett par dagar.  

Det blir min fjärde resa till USA och ska bli spännande att uppleva vinter där då jag bara har varit där under somrarna förut.  Jag längtar så mycket och jag ser så mycket framemot att få träffa mina vänner igen och att få lära känna deras familjer.  

Har fortfarande svårt att ta in att jag faktiskt åker om 5 dagar och att jag har så mycket fantastiskt att se framemot.  Jag får avsluta året i USA och jag får börja 2017 i USA.  Jag är så lycklig!

 

 

JULFEST OCH PANNKAKOR TILL MIDDAG

Idag hade vi julfest i kyrkan och det var kul!  Maten var otroligt, är glad att det fanns flera olika maträtter att välja mellan så jag hittade mat som jag kunde äta.   Sällskapet var superbra.  Jag kom dit strax innan det började och det var fullproppat med människor så har tyvärr inga bilder från hur bordsplaceringen såg ut men det var väldigt fint uppdukat.  

Dagens håruppsättning och outfit.  Jag tycker det är roligt med speciella tillställningar eftersom att då har man en bra anledning att klä upp sig lite extra.  Kände mig faktiskt vacker idag!

Jag bjöd missionärerna hem till mig för att äta pannkakor till middag och jag bjöd även min vän Sarah.  Den här gången blev jag faktiskt väldigt nöjd att jag lyckades göra så fina pannkakor. Älskar när pannkakorna är mörkare, smakar så mycket bättre då :) Vi hade så trevligt och skrattade nästan hela tiden! Nästan alla pannkakorna gick åt, kanske inte så konstigt med tanke på att vi var sju personer som åt haha.  Är glad att vi alla hade tid att träffas och äta tillsammans då jag hade lovat missionärerna för redan över en månad sen att jag skulle bjuda dem på pannkakor. 

Det har varit en väldigt bra lördag och är det fortfarande.  Jag har fått så mycket inspiration och har suttit och skrivit flera blogginlägg,skrivit i min dagbok och bara lyssnat på fantastisk musik.  Snart ska jag nog titta färdigt på en film som jag började titta på i tordags och sedan ska jag gå och lägga mig. 

Jag hoppas att alla har haft hittills en bra helg!

DAY 8 #LIGHTTHEWORLD- PRAYER

Dagens lucka i #LIGHTtheWORLD handlar om att be för andra.  Passar perfekt eftersom att jag har ett starkt vittnesbörd just om vilken makt det finns i att be till Gud.  Så något som du kan göra idag är att be till gud och fråga honom om hur du kan vara ett svar till någon annans bön, var öppen och uppmärksam på svaret som du får och tänk på att svaret på din bön kan komma på flera olika sätt så fokusera inte på bara ett sätt som du tror att svaret kommer komma på, då kan du missa att du faktiskt fått ett svar.  

Något annat som du kan göra är att lära dig mer om vilken makt bönen har i ditt liv, du kan be i tacksamhet- tacka för allting som du har i ditt liv.  Du kan be för någon som du vet går igenom en svår period i livet just nu. Du kan be för dig själv, om att få hjälp och vägledning i vad det än är som du går igenom i livet just nu. 

Som sagt så har jag ett starkt vittnesbörd om bön.  Det är verkligen en stor välsignelse i mitt liv, något som jag är otroligt tacksam för!  Jag vet att Gud vill lyssna på mig, att han vill ge svar på mina böner och att han gör det också. Varje dag ser jag till att jag har tid att be till min himmelske fader och ha en konversation med honom och även tacka honom, det är trots allt han som har gett mig allt det fantastiska som jag har i mitt liv.  Jag vet att bön fungerar för jag har fått tydlig bevis på det gång på gång.  Jag ber varje dag för mig själv och för alla mina nära och kära och för deras nära och kära, jag ber om vägledning, om tröst, om trygghet. 

Prova att be för någon i din närhet eller för dig själv och känn efter hur det känns.  Be med ett öppet hjärta.

6 December #LIGHTtheWORLD

Dagens lucka i denna fantastiska kalender är att att dela med sig av skrifterna (bibeln eller mormons bok) till någon som behöver läsa något upplyftande eller att man bara delar med sig till sina vänner eller familj, läsa skrifterna och att dela sin favorit skriftställe på sociala medier.  I bild två så ser ni andra sätt som man kan delta.  

Jag har flera favorit skriftställen i mormons bok och jag tänkte dela med mig av två specifika skriftställen som jag återkommer till hela tiden. 

  12  Och se, sannerligen, sannerligen säger jag dig: Förlita dig på den Ande som leder till att göra gott — ja, till att handla rättfärdigt, att vandra i ödmjukhet och att döma rättfärdigt, och detta är min Ande.

  13  Sannerligen, sannerligen säger jag dig: Jag skall ge dig av min Ande, som skall upplysa ditt förstånd, vilket skall fylla din själ med glädje. - Läran och förbunden 11:12-13

Dessa två skriftställen här ovanför är mina favoriter då de handlar om den heliga anden vilket jag älskar.  Jag litar på den heliga anden och den vägledning som jag får av den, som kommer från gud.  Att ha den heliga anden med sig ständigt. är helt fantastiskt.  Det ger mig så mycket glädje varje dag och är till väldigt stor hjälp när jag har olika beslut att fatta.  Gäller att lita på den heliga anden och på känslan som man får, sedan agera på den känslan.  Varje gång jag följer vägledningen så får jag välsignelser vilket är magiskt! Jag älskar den heliga anden och jag älskar gud. 

Om ni har några favorit skriftställen så får ni gärna dela med er!  

Om ni vill se vad dagens lucka är imorgon så gå in på mormon.org

INTRESSANT FÖRELÄSNING

Idag så gick jag upp tidigt för jag skulle gå på en föreläsning som Sarah också skulle gå på, hon tipsade mig om den så tänkre att det vore spännande och frukosten är gratis så det är ju ett bonus.  Jag cyklade iväg till Munktell Science Park och det var fortfarande lite mörkt ute, men efter 5 minuter så började det bli ljusare och helt plötsligt så var himlen helt blå och skiftade i gula och rosa färger.  Sååå otroligt vackert! Värt att gå upp tidigt bara för att få se den vackra himlen. 


Föreläsningen handlade om "Filosofi i vardagen - verktyg och tankesätt som kan hjälpa dig att ta bättre beslut och bli mer effektiv." 

Otroligt intressant faktiskt.  Jag satt och antecknade typ allt han sa för han hade mycket bra saker att dela med sig av. Bland annat så pratade han om rädslor och vad rädslor beror på. En rädsla grundar sig i dina tankar, den finns bara i tankarna och något man kan göra är att bryta ner sina tankar. 
 Två saker som är bra att tänka på är "Vad är jag rädd för?" "vad är det värsta som kan hända?" Dessa kan man tänka på vad det än gäller i livet.  
Han delade med sig av en jättebra citat som är värd att tänka extra på: "Comfort is the worst kind of slavery. Because you're always afraid something or someone will take it away." 
Något annat som han pratade om var tid.  Han sa att tid är det mest värdefulla som vi har.  Vad du lägger din tid på spelar roll.  Något man kan tänka på är att kommer det som jag gör jusr nu leda någonstans, eller slösar jag bara på tiden? 
Alla saker är inte konstant. Han visade en bild på hur många julafton man firar under sin livstid och hur många julafton som redan har gått från ens liv beroende på hur gammal man är.  Det blir väldigt tydligt när man ser det på svart och vitt.  När man hör en siffta liksom.  Om någon säger till dig att du har 60 julafton kvar att fira så tror jag nog att du börjar fundera på saker och ting. 
Det gäller alltså att prioritera saker i livet, tänka på vad som är viktigast för en själv och använda sin tid väl.  Använda sin kreativitet och att göra något meningsfullt. 
Väldigt intressant enligt mig, jag fick mycket att tänka på vilket jag gillar.  Här känner jag att jag verkligen använde min tid väl då jag faktiskt lärde mig något nytt, något som jag faktiskt har väldigt bra användning av. 
Efter föreläsningen så stannade jag kvar och pratade med Sarah och vi hade väldigt bra diskussioner om det som vi precis hade hört och sedan gick de diskussionerna in på andra ämnen.  Bra start på min dag helt enkelt!
Resten av förmiddagen tillbringade jag i skolan.  Det gick så segt med matten, håller på med tiopotenser just nu och det är så tråkigt... 
vid lunchtid så mötte jag upp mamma och vi gick till Grekiska kolgrillsbaren och åt lunch där.  Otrolig god mat, blev så mätt! :)
Blev lite shopping efteråt och några ärenden, sedan gick jag hem och vilade i ett par timmar innan jag skulle iväg till mitt jobb. 
Är väldigt nöjd med dagen, nästintill bara positiva saker som hände och jag kände mig på väldigt bra humör hela dagen!

IN 25 WAYS OVER 25 DAYS

Idag är det 1 december och vi är alltså officiellt inne i den sista månaden på året.  För mig känns det väldigt konstigt, tiden bara rinner iväg.  Men nu vill jag dela med mig av något.  Idag startar #Lighttheworld vilket är en fantastisk julkalender.  Det betyder att man ska spida glädje och ljus hela månaden, att man ska hjälpa människor. Varje dag kommer det upp nya bra förslag på vad du kan göra för att tjäna andra.  Jag gillar denna julkalender starkt och jag tror den kommer göra stor skillnad i världen.  du kan ladda ner kalendern på mormon.org

Välj att sprida ljus,värme, glädje och kärlek! 

MIN INSTAGRAM

När perfektionism kommer ivägen

Bilderna är från We Heart it. 

Häromdagen så tittade jag igenom min blogg och då hittade jag ett inlägg som jag har skrivit till mig själv, för två år sedan. Inlägget ska alltså vara motivation till mig själv och något som jag kan komma tillbaka till om två år och läsa och bli stolt över mig själv för jag har klarat av gymnasiet. Att jag fått mitt slutbetyg.  Om ni vill läsa inlägget så tryck här

Jag är inte helt klar med skolan ännu, jag har gymnasiearbete, matte och naturkunskap kvar. Till maj 2017 är jag alltså klar med allt.  Jag längtar ihjäl mig!

Men hur har det gått i skolan för mig? Det har faktiskt gått mycket bättre än vad jag någonsin trodde att det skulle gå.  Särskilt eftersom att jag i långa perioder mådde väldigt dåligt, hade ångest och var väldigt stressad hela tiden, nu i våras hade jag ju järnbrist igen vilket gjorde att mitt immunförsvar försämrades och jag blev sjuk och jag har även varit sjuk tre gånger nu i höst.  Men i alla fall, jag har alltså klarat av 2150 poäng av 2400 poäng som man ska ha från gymnasiet och jag har faktiskt fått höga slutbetyg i nästan alla kurser jag läst vilket jag är stolt över, särskilt eftersom jag kämpat så mycket med vissa av kurserna och varit så stressad att jag suttit och gråtit för jag inte orkat med något men ändå på något sätt lyckats klara av kurserna.  En klapp på axeln till mig själv. 

Lätt har det dock inte varit, långt ifrån.  Min perfektionism har många gånger ställt till det för mig och jag har varit sen med inlämningsuppgfter i nästan alla kurser jag läst, det är jag inte stolt över.  Jag har komplicerat till varenda uppgift och till och med ämnen som jag annars älskar, har blivit tråkiga att göra.  Jag har tänkt att jag inte kan skicka in uppgifter innan de är helt perfekta enligt mig, vilket de nästan aldrig har varit.  Jag har ställt så otroligt höga krav på mig själv och varit så himla kritisk och rent sagt elak mot mig själv.  Dömt mig väldigt hårt om jag inte har lyckats nå upp till den perfektionen som jag varit ute efter.  Den perfektion som jag också många gånger inbillat att mina lärare förväntar av mig, tänkt att jag kan inte skicka in det här för det här är sämst och mina lärare kommer bli besvikna för de förväntar sig mer av mig.  Vilket aldrig har varit fallet för när jag väl har skickat in uppgifterna efter att jag skrivit och skrivit om uppgifterna ett x antal gånger så har jag varenda gång mötts av positiv feedback och det som jag förväntat mig minst, ett högt betyg, till och med det högsta betyget många gånger.  

Och jag har suttit som ett stort frågetecken framför datorskärmen och undrat hur i hela världen det kan ha hänt, att jag får högsta betyget eller i alla fall ett högt betyg, för uppgiften jag skickade in var inte alls bra ju, enligt min egen mening.  Jag har blivit shockad, glad, överlycklig, gråtit, skrattat och jag har ibland skrikit rakt ut för jag blivit så förvånad. 

Allt detta har pågått i ungefär två års tid.  Som en cirkel som aldrig tar slut, jag får en uppgift, tycker att den är enkel att göra, kanske till och med intressant och kul, sedan sakta men säkert så har jag komplicerat till allt, vridit, vänt och tänkt från alla möjliga håll och kanter om hur de menar att jag ska göra uppgiften, är det såhär de menar, eller kanske såhär? tusen tankar har gått runt i mitt huvud och sedan har alla uppgifter gått från att vara enkla och roliga till att bli världens svåraste och mest komplicerade uppgift, som känns omöjlig att klara av.  Ändå på något vänster så har jag lyckats klara av uppgifterna varenda gång, jag har lyckats ta mig över på den andra sidan och klarat av den kaos som jag själv skapat för mig själv.  

Jag har egentligen inga problem med att skriva texter, jag älskar ju att skriva och har alltid gjort men på något sätt känns det som att allt jag skriver, måste vara perfekt och då blir det ett högt krav och något som känns som jag inte kan leva upp till.  Ibland vet jag inte om det är mina egna höga krav, eller att jag på något sätt tror att andra har höga krav på mig själv, som gör så jag får writers block.  Jag kan inte skriva någonting även om jag har tusen och åter tusen saker jag vill, kan och ibland måste skriva om.  Det kanske är just den där "måste" biten när det gäller skolan som ställer till det.  Det är liksom inte mitt eget val att skriva, när det är något jag måste göra för annars klarar jag ju inte av kursen.  Jag är ju också rädd för att göra misstag, åh vad jag är rädd för det.  Rädd att jag ska ha missuppfattat hur man gör en uppgift, få tillrättvisning och att jag sedan måste skriva om för jag förstod ju inte första gången.   Egentligen vet jag ju att det inte är hela världen, det är ju mänskligt att göra misstag, alla gör misstag, det är oundvikligt.  Men som sagt när det kommit till mina skoluppgifter så har jag på något sätt skapat alldeles för höga krav, förväntningar och målat upp en bild om att jag aldrig får göra misstag.  Sorgligt egentligen när jag tänker efter.  Ändå är det så det har varit hittills. 

Nu har jag skrivit hur mycket som helst men det är skönt att skriva av sig om detta och få lite av alla mina tankar ner i skrift.  Kommer vara bra för mig att läsa någon dag och se hur skolan faktiskt påverkade mig och lite hur jag tänkte när jag läste mina kurser. Läsa om att jag kämpade trots att jag hade det svårt. Det här är den nya inlägget som jag kan återkomma till när jag behöver en påminnelse om hur långt jag fakitskt har kommit.  Jag kan vara stolt över mig själv och det är jag också.  Jag är mycket bättre än vad jag trott att jag är,  Det är dags för mig att börja inse det.  

 

My weekend

Vilken fantastisk helg jag har haft!  I fredags så var jag hemma hela dagen och kvällen och tog det bara lugnt vilket var nödvändigt.  Jag tittade på flera avsnitt av Gilmore girls, satt och ritade och lyssnade på musik.  

Min lördag började med att jag mötte upp med Nea och sedan gick vi tillsammans till Sarah's yoga.  Yogan var bra, väldigt lugn och välbehövlig för oss båda haha.  Efteråt så pratade vi en stund med Sarah och sedan gick vi ner på stan och åt en god lunch.  Vi gick runt i affärer och tittade lite, jag hittade några saker som jag tror att jag ska köpa som julklapp till en person.  Sedan så gick vi hem till henne och bara pratade och senare på kvällen så tittade vi på en film som heter The fundementals of caring.  Så himla bra film, se den!

Idag söndag så har jag varit i kyrkan som vanligt.  Det var roligt att vi var så många där idag och att vi hade besök från andra församlingar, vi fick höra två tal av två återvända missionärer. Båda hade bra ämnen att prata om och bra åsikter och tankar som de delade med sig av.  Psalmerna vi sjöng idag var så fina och det var verkligen en härlig ande i rummet när alla sjöng den sista psalmen tillsammans.  Det lät så rent och så vackert.  

Efter kyrkan så stannade jag kvar och pratade med missionärerna och sedan fick vi äta pizza vilket var gott! 

Nu är jag bara hemma och lyssnar på lugn musik.  Känns som att hela helgen har varit väldigt lugn trots att jag har gjort saker hela tiden.  Men det är skönt, det är lugn som jag behöver just nu känner jag och jag hoppas att denna kommande veckan kommer vara rätt så lugn för mig även om det mycket som händer under veckan.

Ã…kte till Stockholm

Idag var det dags att återigen åka tillbaka till Stockholm (jag var där igår också i ett par timmar med Sarah) men idag åkte vi bil med några medlemmar.  Det är så himls värt att gå upp jättetidigt en lördag morgon när jag vet att jag kommer spendera dagen med fantastiska människor! Vädret blev ju helt klart ett stort bonus, jag har alltid en bra känsla i hela kroppen när solen lyser och himlen är helt ljusblå och vacker.  Verkligen bästa vädret! :)

Passade på att fota med mobilen när jag ändå satt i framsätet och allt såg så magiskt ut i morgonsolen.  Jag älskar snö, allt blir verkligen mer vacket då när det är vinter, föredrar det framför grått väder i alla fall.  Bara själva kylan som jag inte alls gillar. Föredar ju helst 20 grader varje dag men för tillfället så får detta duga. 

Hade i alla fall en andlig upplevelse i Stockholm. Är glad att jag åkte dit och för allting som hände där.  Templet är så fint och en speciell plats.  Är så tacksam att ha gud i mitt liv och allt fantastiskt som det för med sig. 

Imorgon är det äntligen söndag igen, ser framemot att gå till kyrkan och få ännu en andlig dag som är så himla välbehövande särskilt efter denna vecka med USA valet och annat oroligt som varit, mycket känslor som har och fortfarande finns hos människor och det påverkar mig med.  Ska bli skönt att gå till kyrkan och tillbringa ett par timmar där med så fina medlemmar. 

Hoppas alla har haft en fin helg hittills!

Min dag i bilder

Idag var en sådan morgon som jag helst av allt ville ligga kvar under mitt varma täcke och aldrig gå upp, särskilt när jag tittade ut och det såg ut som istiden kommit till Sverige.  Det var tjock dimma och tråkigt grått väder.  Tänkte så många gånger om det verkligen är värt att gå upp ur sängen och gå till skolan för att ha matte... tillslut gick jag ändå upp och lyckades även äta lite frukost innan jag gick ut.  

Här ovanför kan ni se hur det såg ut tidigt på morgonen med dimman när jag var på väg till skolan och hur det såg ut vid lunchtid när jag var påväg hem igen. 

Lite senare gick jag iväg till kyrkan för att ha en lektion med syster missionärerna vilket var jätteroligt, fick också träffa den nya syster missionären som precis har kommit hit. Hon är så trevlig.   Jag fick skjuts till mitt jobb av några medlemmar vilket jag uppskattade så mycket nu när det är så kallt ute! :)

på eftermiddagen var det dags för mig att ha veckans sista pass på mitt jobb.  Är så tacksam att jag har detta jobb, jag lär mig så mycket av att vara med barn, både om mig själv och om barnen och det är intressant att se skillnanden i barn i olika åldrar och också skillnaden i barn i samma ålder.

Idag hade jag tre barn där vilket var roligt, vi lekte väldigt mycket i bollhavet var vi tävlade mot varandra i att kasta bollarna i korgarna med olika poäng, barnen gömde sig i bollhavet och de ville mer än gärna visa flertals gånger hur de kan hoppa ner i bollhavet, så kul! Haha

Det har varit en lång men ändå bra dag.  Snart ska jag gå och lägga mig för måste upp väldigt tidigt imorgon då Sarah och jag ska åka till Stockholm!