Ninasova

Ansökningsprocess Au Pair USA - välja organisation

Hur man ansöker om att bli Au Pair i USA

Först och främst, för att kunna åka till USA som Au Pair så måste du gå igenom en organisation. Om du åker som Au Pair och inte är med i en organisation så åker du olagligt, du har ingen skyddsnät där borta och du kan riskera att bli utvisad i typ 10 år tror jag det är? Inte helt hundra men hur som helst så är det lagligt och säkrast att åka med en organisation för då har du hjälp både före du åker och när du väl är på plats.

Jag har ju velat bli Au Pair sedan många år tillbaka, tror jag var 15 år när jag första gången fick höra talas om det och tror nog att det är sedan dess som den drömmen bara funnits inom mig och växt större genom åren, det finns en stor längtan och jag har säkerligen läst över 100 Au Pair bloggar genom åren, följt deras resa från början till slut. Fått se vad andra har fått uppleva för fantastiska saker och önskat att jag en dag, också för uppleva samma saker.

På grund av att jag har velat bli Au Pair i så många år och för att jag har läst så många berättelser om andras erfarenheter med de olika organisationerna så känner jag att jag har stenkoll på vad jag ger mig in på och jag har vägt för och nackdelarna med de olika organisationerna som finns.

I Sverige så är de största organisationerna Cultural Care, STS och Skandinaviska Institutet. Jag har hört både bra och dåligt om alla tre och jag har även läst noggrant om priserna, vad de erbjuder, vilken hjälp man för osv osv. Här kommer det till att det är väldigt individuellt och personligt på vilken organisation som är bäst för just dig. Min rekommendation för alla som vill åka, är att gå in på alla tre och läs på, jämför och känn efter vad magkänslan säger och så kommer du till slut att känna vilken som passar dig allra bäst.

Jag har valt att åka med Skandinaviska institutet, de samarbetar med den amerikanska organisationen Au Pair in America som är den första organisationen att erbjuda jobb som Au Pair, de har funnits till sedan år 1986.

Så här i Sverige är det SI som jag har haft intervju med, som jag kontaktar om jag har några frågor och när jag kommer till USA så är det alltså Au Pair in america jag har kontakt med, då jag får en LCC som är min kontaktperson som bor i området där jag ska bo och som anordnar Au Pair möten minst en gång i månaden. Henne ska jag kunna kontakta 24/7 om det är något.

Nu ska jag berätta för er varför jag valde Skandinaviska institutet:

Dom är en mindre organisation och vad jag vet så är dom den enda Au Pair organisationen i Sverige som inte är vinstdrivande. Detta är viktigt för mig för då känns det mer seriöst.

Man kan matcha med flera familjer åt gången vilket för mig är viktigt, det gör ju så att det är lättare att prata med fler familjer och i den processen också lära känna sig själv mer när man inser vad det är eller inte är, som man vill ha ut av sitt au pair år, för alla familjerna erbjuder olika saker.

När jag läste om de olika organisationerna så fanns det mycket skräckhistorier från Au Pairer från dom olika organisationerna medan jag har knappt hittat något dåligt om SI. Det gjorde ju att jag inte fick en bra känsla av att åka med någon annan organisation, sen så är det väl klart att det alltid kommer finnas sämre och bättre upplevelser vilken organisation man än åker med och vilken sorts situation det är man hamnar i, men från allt bra jag hört om SI och hur de löser olika svåra situationer som kan uppkomma, så känns det tryggast att åka med dem och jag väljer alltid det som min magkänsla säger är rätt.

 

Programavgiften är inte så dyr och det är väldigt mycket fördelar.

De har tre olika Au Pair som man kan vara vilket är Au Pair, Au Pair extraordinarie och Au Pair Educare. Detta gör att beroende vad du väljer, så får du mer ut av året på vad det är du vill jobba med och att du kan använda dina erfarenheter mot din fördel.

Detta gillar jag och jag har valt att vara Au Pair extraordinarie.

Jag hoppas att detta inlägg kan hjälpa dig som håller på och väljer en Au Pair organisation och som har lite tankar och funderingar om vad som erbjuds.

Nästa del kommer handla om själva ansökningspocessen och jag kommer även att skriva om min matchingsprocess ( som jag är i nu)  när jag väl har hittat en familj. 

Om ni har några frågor så är det bara att fråga, jag svarar mer än gärna! :)

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas