Ninasova

MIN MATCHNINGSPROCESS- AU PAIR I USA

 

 

 Hej! Nu har jag matchat med en familj och det är dags för mig att göra ett inlägg om matchningsprocessen. Jag matchade totalt med 48 familjer om jag räknat rätt, så jag känner att det blir mycket om jag ska göra separata inlägg och berätta om alla familjer och vad jag tycker om dem osv så det känns bättre att bara ha ett längre inlägg om hela matchingsprocessen. Kommer såklart göra ett separat inlägg för familjen jag matchade med. Men nu- Varning för låååångt inlägg.

17 april: Blev accepterad in i au Pair organisationen.: Bara någon timme senare fick jag mejlet om att jag är äntligen inne i matchingsprocessen.

18 april: fick min första match!! De är från Brooklyn, New York.

22 april: Fick min andra match från New Canaan, Connecticut.

Tankar från första veckan i matchingsprocessen:

Känns helt overkligt att jag äntligen är med i matchingsprocessen, har ju läst om detta i hur många år som helst och följt så många Au Pairer som uppdaterar i deras bloggar hur deras matchingsprocess har gått till eller uppdaterat veckovis att de fått nya matchingar och om de pratat med familjen och hur det känns osv. Nu är det alltså min tur att göra allt detta?

Kan berätta att det är verkligen en intressant process. Går nog inte riktigt beskriva känslan som uppkommer när man får ett mejl var det står: ”Great news! A host family is interested in you.” och när man går in i mejlet så står det var familjen är ifrån och hur många barn de har och att man ska logga in på sin sida för att läsa mer om familjen och se deras bilder.

Den första veckan i matchingsprocessen så var jag såååå stressad! Nu efteråt så inser jag ju att jag inte alls behövde vara stressad men alla Au Pairer kan nog hålla med om att man helt plötsligt börjar uppdatera mejlet stup i kvarten. Jag har aldrig riktigt varit en person som bryr mig om mejl, men helt plötsligt var det det enda jag brydde mig om. Vill inte ens erkänna hur många gånger jag gick in i min mejl och tittade om jag fått en ny familj (även om jag vet mycket väl om att det plingar till när det kommer ett mejl) bara för att vara säker liksom. Haha!

 

Vecka två i matchingsprocessen:

23 april: 2 matchningar. Ena minns jag inte varifrån de är för de försvann rätt så snabbt.

Den andra är från New jersey.

24 april: när jag tittade min mejl så fick jag en liten chock när jag såg att jag hade fått 7 nya matchningar!!! Galet haha.

Pennsyvlvania, New york, California, New York, Georgia, Virginia och Illinois.

24 april: en ny match från highland park, Illinois.

25 april: en ny match från Duxbury, Massachusetts.

27 april: en ny match från Avon, Connecticut.

29 april: Minneapolis, Minnesota.

Tankar:

Efter chocken med att få 7 familjer på en gång så försvann min stress över att det inte kommer komma några familjer som är intresserade och med samband med att stressen försvann så slutade jag att titta min mejl så ofta. Jag började slappna av och lita på att nya familjer kommer komma och att jag kommer inte missa de mejlen, för som sagt så plingar det ju till när det kommer mejl.

 

Så skönt att inte stressa och bara lita på processen.

 

Pratade med flera familjer på skype.

 

Vecka tre i matchingsprocessen:

2 maj:

Gaithersburg, Maryland.

Melrose, Massachusetts.

Washington DC.

4 maj:

Gaithersburg, Maryland.

Exeter, New Hampshire

Glen Rock, New Jersey.

6 maj:

Mundelein, Illinois.

Chevy Chase, Maryland.

7 maj:

New Providence, New Jersey.

9 maj:

Newton, Massachusetts.

10 maj:

Duxbury, Massachusetts.

Norwalk, Connecticut.

maj 12: Wenham, Massachusetts.

Den här veckan var lite upp och ner och i känslorna.

Men något jag verkligen lärt mig är att följa magkänslan. ALLA Au Pairer tjatar om detta men helt ärligt, det är så otroligt viktigt och jag har insett det nu. Jag tycker att jag är väldigt bra på att följa min magkänla då jag är väldigt intuitive som person. Men jag har fått öva på att följa min magkänsla under matchingsprocessen, då detta är något helt nytt för mig. För vi som åker som Au Pairer ska alltså välja en familj att bo med ett helt år, som vi ska jobba för. Vi ska bo på jobbet. Värdföräldrarna ska vara både våran chef och vän. Det är minst sagt en intressant kombination så då vill man ju ha rätt känsla av familjen. Det är så mycket som ska kännas bra och rätt, och vad dessa saker är är helt individuellt såklart.

Ju mer familjer jag har fått, desto mer känner jag att jag lär känna mig själv bättre i den här processen och jag lär mig om vad jag verkligen vill ha. Jag har också en lista på kriterier som jag vill få ut av mitt Au Pair år och hur jag vill att familjen ska vara, schemat och annat, vissa saker är att dessa SKA JAG HA. Medan andra saker är saker som jag känner att det går att kompromissa med så länge familjen känns helt rätt.

Vecka 4 i matchningsprocessen:

maj 14: 4 familjer.

Charlotte, Norh Carolina.

Bronxville, New York,

Vancouver, Washington,

Oak Brook, Illinois.

Maj 16: 

Longmont, Colorado.

  • Min värdfamilj! :)

New Orleans, Louisiana

maj 19

Vienna, Virginia

maj 20

New Canaan, Connecticut

maj 21 – två familjer

Elm Grove, Wisconsin

Brooklyn, New york

maj 24

Winchester, Massachusetts

maj 30

Pleasentville, New York

Brooklyn, New York

maj 31

Mclean, Virginia

Hanscom AFB, Massachusetts

maj 31

Annapolis, Maryland

juni 1

Riverside, Connecticut

juni 2

Northbrook, Illinois.

Tankar:

Känns ju otroligt roligt att det är så himla många familjer som är intresserade av mig, samtidigt lite överväldigande. Gäller att ha koll på vilka jag mejlat till och vilka som jag fortfarande måste svara till, vem ska jag skypea med och vem ska jag tacka nej till. Vilket datum bestämde vi? Oj oj det är så mycket att hålla koll på, som tur är så har jag min passion planner var jag skriver ner allt. Så många fina familjer, så många olika möjligheter.

 

Matchningsprocessen är som sagt en väldigt unik upplevelse och det känns skönt nu att det är över, att jag äntligen har hittat familjen som jag vill bo med i ett helt år. Familjen bor i Longmont, Colorado. Men mer om dem i ett separat inlägg. :)

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas