Ninasova

TRAVEL TO USA PART 2

Från min första resa, i bilen påväg till New York vilket ni kan säkert se på bilden. 

Det här inlägget kommer handla om de lite mer tråkiga men nödvändiga sakerna som man måste göra innan man reser till USA men om du gör dessa så lovar jag att det känns mer tryggt och roligt att resa iväg.  Ni hittar första delen här - Travel to USA -

APIS- Står för Advance Passenger Information System.  Om jag minns rätt så fyllde jag i denna i samband med att jag bokade min resa.  Annars har jag för mig att personalen på flygplatsen fyller i den om man inte gjort det, men det krävs i alla fall att man skriver sina personuppgifter innan resan. 

Vaccination- Det är inget krav att vara vaccinerad när man bara åker på semester men däremot rekommenderas det. Jag är vaccinerad mot polio-stelkramps- och differi samt Hepatit A och B.  Kan vara att jag är vaccinerad mot något mer, minns inte riktigt men jag var tvungen att vaccinera mig när jag åkte på språkresorna.

Om du tänker vaccinera dig så ska du tänka på att vissa av vaccinationerna måste tas flera gånger, så det är bra att börja i god tid. 

Försäkring-  Se till att du har en bra försäkring och läs noga om vad det täcker, kan bli väldigt dyrt om en olycka händer och du måste uppsöka läkare när du är i USA.

Adapter: Uttagen i USA är annorlunda mot Sveriges så adapter är ett måste om du ska kunna ladda din mobil, dator, Ipad, plattång osv.  Jag köpte min för typ 150kr på Kjell och Company om jag minns rätt, har använt den på alla resorna. Funkar perfekt. 

Stäng av Mobil Data och Data Roaming- Din mobilräkning kommer bli väldigt dyr om du inte stänger av dessa så jag rekommenderar starkt att göra det och att du bara använder wi-fi när du är hemma hos någon eller när du är i affärer/cafér som har wi-fi. 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas