Ninasova

TRAVEL TO USA PART 3

Bilderna är från We Heart It. 

Som jag redan skrivit i ett annat inlägg så åkte jag för första gången till USA själv förra sommaren, alltså utan en organisation.  När jag åkte med STS så var de ju de som fixade i princip allt, jag behövde bara bestämma vilken resa jag ville åka på, vilket datum, ta vaccination, fixa pass, resväska och lite andra små saker och sen var de bara att åka iväg.  

Nu var det helt annorlunda, allt skulle jag fixa själv och jag är glad såhär i efterhand att jag var smart nog att börja i tid med allt för det tog sin lilla tid. Jag tror att jag satt varje dag i över en månad och läste på om allt viktigt som man skulle tänka på inför sin resa och läste också på om de olika flygbolagen, läste i trådar på olika sidor om för och nackdelar med flygbolagen och även om vilken sida man skulle boka sina flygbiljetter ifrån och vilken dag i veckan som biljetterna är billigast.  Det är väldigt mycket som jag ville veta eftersom jag var nervös och jag ville känna mig så trygg som möjligt med att resa iväg. 

Flybolag- Det finns ju både bra och dåliga flygbolag så för mig var det viktigt att hitta ett flygbolag som många tycker är bra, KLM och Delta Air Lines fick väldigt bra betyg i flera av trådarna som jag läste i så jag bestämde mig för att åka med  Delta Air Lines, rekommenderar starkt detta flygbolag! Flygvärdinnorna var snälla och hjälpsamma, maten var god och fanns mycket underhållning som filmer/serier,spel,musik och annat. kändes tryggt och bra att åka med Delta Air Lines.

Andra flygbolag jag åkt med är British Airways, Air France, Lufthansa och SAS.  Dessa är också bra. 

Biljetter- Finns hur många olika sidor som helst var man kan köpa sina flygbiljetter, tror svåraste biten för mig var att hitta en sida som är trovärdig och därför tittade jag mest på sidor som folk rekommenderade.  Om jag minns rätt så hittade jag mina biljetter på sidan Flygresor.se och där fanns de andra sidor som man kunde boka ifrån, så jag bestämde mig för att köpa biljetterna från sidan Kilroy.se eftersom jag bara läst och hört positivt om den sidan/företaget. Pratade ett par gånger med de som jobbar där och fick positivt intryck då de var jättesnälla och hjälpsamma. 

En annan sida jag funderade att boka ifrån är Supersavertravel.se, den hade bra recensioner.  

Det som jag kan rekommendera att göra är att skriva ner en lista med allt som ni vill ha av flygbolaget och av biljetterna, alla har ju olika behov och krav så det gäller att veta vad du vill och läsa på om allt så att du kan bli så nöjd som möjligt. Jag är i alla fall glad att jag visste exakt vad jag ville ha och därför blev det lite lättare att utesluta det som inte lät bra och titta vidare på det som faktiskt lät rimligt för just mig. 

För att detta inlägg inte ska bli för långt så avslutar jag här.  Jag kommer skriva i ett annat inlägg mer om hur lång restid jag kunde tänka mig resa, om bagage och lite annat så kika in lite då och då här. 

Det här inlägget är INTE sponsrat, delar bara med mig av mina åsikter och rekommendationer om flygbolag och sidor att köpa biljetter ifrån. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas