Ninasova

TRAVEL TO USA PART 4

Bilderna är från We Heart It och Google

Restid-  Det tar minst 9 timmar att flyga till USA så tänk över hur lång restid du kan tänka dig flyga beroende på vart i USA du ska. Se också om det finns direktflyg eller om du kommer mellanlanda och i så fall om du mellanlandar så ska du tänka på hur lång tid du kan tänka dig att sitta på flygplatsen eller om du till och med kan tänka dig att övernatta på hotell och åka vidare nästa dag då det alternativet finns. Bli inte förskräckt om du ser en restid på 32 timmar eller mer,de räknar bara med en övernattning. 

När jag åkte i somras så valde jag bort alla flygtider som hade övernattning i landet som man mellanlandar i då det skulle ha krävts att jag åker taxi till hotell och sedan taxi tillbaka till flygplatsen nästa morgon.  Jag tänkte att det redan är en utmaning att resa helt ensam och ville inte ta på mig den stressen också.

Jag hittade tillslut ett flyg som var direktflyg från Stockholm till New York som skulle ta 9 timmar.  Från New York åkte jag sedan vidare till Salt Lake City i Utah vilket tog 5-6 timmar.  Passade mig perfekt. 

Bagage- Något som man ska tänka på är att kolla upp på flygbolagets hemsida vad som gäller när det kommer till bagage.  Oftast så får man ta med sig en stor väska som man checkar in, en mindre resväska samt laptopväska eller vanlig handväska.  Se också till att du är medveten om måtten på väskorna då de kan skilja sig från flygbolag till flygbolag.  Självklart ska du ha koll på vikten också.  Stora resväskan får oftast väga 20-23 kg och den mindre 10-12 kg. 

Något som är bra att veta är att tydligen är det vanligt när man mellanlandar i USA att man måste hämta ut sin resväska och checka in den igen.  Jag behövde göra detta i New York, det gick faktiskt riktigt smidigt och jag var klar inom en halvtimme vilket var skönt då jag hade bara 2 och en halvtimmes mellanlandning. 

Jag rekommenderar också att köpa en resväska med fin färg eller med motiv, så att du lätt känner igen den när den kommer rullandets på åkbandet. Oftast så är 90% av väskorna svarta så om du också har en svart så kan det ta tid att hitta just din.  Enligt mig är det bättre att ha en med färg, då ser man den direkt.  Mina resväskor är ljusblå/turkos. 

TSA lås- Om du vill låsa din resväska så krävs det att du har TSA lås vilket är godkänt av de amerikanska myndigheterna då de har nyckel som de kan öppna med ifall det skule behövas,  Om du låser din väska och inte har TSA lås så finns risken att din resväska kommer gå sönder ifall de behöver undersöka innehållet. Så jag personligen rekommenderar att ha en resväska med TSA lås då det känns tryggt att kunna låsa väskan och slippa oroa sig för att något ska bli stulet. 

Min stora resväska har inbyggt TSA lås men jag vet att det även finns TSA lås i flera olika modeller och färger att köpa ifall din resväska inte har det redan. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas