Ninasova

SUPERMÃ…NE OCH METEORREGN!

Igår kväll tipsade jag ju er om Geminid meteor shower och att det även var fullmåne.  Strax efter midnatt så gick jag ut för att titta om jag ser något och jag möttes av ett starkt ljus.  Jag har aldrig sett månen lysa så starkt som den gjorde nu, hela himlen var väldigt ljus och det enda jag såg var månen och en stjärna som lyckades lysa starkt i himlen.  Tänkte först att det nog inte är någon idé att ens stå ute och vänta på att se något för det skulle nog bli svårt att se ett enda stjärnfall... men jag stannade ändå ute och gav det en chans.   Något jag glömde också att skriva igår var att det sägs att det tar ungefär 20 minuter för ögonen innan man vänjer sig vid mörkret.  Jag stod ute i en en halvtimme och tittade och flera olika håll, tillslut började fler stjärnor komma fram på himlen och helt plötsligt såg jag en superstark stjärnfall, den flög snabbt men lagom långsamt för att jag skulle kunna hinna se den och se den blåvita svansen som kom efter.  Jag blev lika exalterad som ett barn på julafton!  Det tog tio minuter till och sedan såg jag ett till, denna var också väldigt snabb, gick bara 4 sekunder och så var den borta igen.  Aah jag kan inte ens förklara känslan som jag får när jag ser ett stjärnfall.  Strax efter kom två stycken till men dessa var svagare och ytterligare ett kom strax innan klockan 01.00.  Den sista som jag såg hade stort ljus runt sig.  Otroligt vacker och fascinerande!  

Jag är så glad att jag gick ut och tittade eftersom att det slutade med att jag såg hela 5 stycken trots supermånen som gjorde det svårt att se något.  Jag hann ta lite bilder med min kamera också. 

Här kan man se hur stark ljuset från månen var. 

Det var nästan ett halo runt månen och hela himlen var full av dessa cirklar som ni kan se på bilden. Bildern gör ingen rättvisa, såg häftigt ut i verkligheten.  

En till bild för att visa hur starkt ljuset var inatt.  Ja det är månen som ni ser på bilden.  Lyckades få med 6 stycken stjärnor också. Orionsbälte som var i mitten kom inte med i bilden tyvärr. 

Här är orions bälte!  Är så glad för denna bild.  Första gången som jag lyckats få med något av stjärnbilderna.  

Så svårt att få bra bild, jag fick göra flera försök och fick zooma in för att stjärnorna skulle synas. Lyckades tillslut!

Slutligen så fick jag en mer klar bild av månen.   Tycker månen är fin. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas