Ninasova

INTRESSANT FÖRELÄSNING

Idag så gick jag upp tidigt för jag skulle gå på en föreläsning som Sarah också skulle gå på, hon tipsade mig om den så tänkre att det vore spännande och frukosten är gratis så det är ju ett bonus.  Jag cyklade iväg till Munktell Science Park och det var fortfarande lite mörkt ute, men efter 5 minuter så började det bli ljusare och helt plötsligt så var himlen helt blå och skiftade i gula och rosa färger.  Sååå otroligt vackert! Värt att gå upp tidigt bara för att få se den vackra himlen. 


Föreläsningen handlade om "Filosofi i vardagen - verktyg och tankesätt som kan hjälpa dig att ta bättre beslut och bli mer effektiv." 

Otroligt intressant faktiskt.  Jag satt och antecknade typ allt han sa för han hade mycket bra saker att dela med sig av. Bland annat så pratade han om rädslor och vad rädslor beror på. En rädsla grundar sig i dina tankar, den finns bara i tankarna och något man kan göra är att bryta ner sina tankar. 
 Två saker som är bra att tänka på är "Vad är jag rädd för?" "vad är det värsta som kan hända?" Dessa kan man tänka på vad det än gäller i livet.  
Han delade med sig av en jättebra citat som är värd att tänka extra på: "Comfort is the worst kind of slavery. Because you're always afraid something or someone will take it away." 
Något annat som han pratade om var tid.  Han sa att tid är det mest värdefulla som vi har.  Vad du lägger din tid på spelar roll.  Något man kan tänka på är att kommer det som jag gör jusr nu leda någonstans, eller slösar jag bara på tiden? 
Alla saker är inte konstant. Han visade en bild på hur många julafton man firar under sin livstid och hur många julafton som redan har gått från ens liv beroende på hur gammal man är.  Det blir väldigt tydligt när man ser det på svart och vitt.  När man hör en siffta liksom.  Om någon säger till dig att du har 60 julafton kvar att fira så tror jag nog att du börjar fundera på saker och ting. 
Det gäller alltså att prioritera saker i livet, tänka på vad som är viktigast för en själv och använda sin tid väl.  Använda sin kreativitet och att göra något meningsfullt. 
Väldigt intressant enligt mig, jag fick mycket att tänka på vilket jag gillar.  Här känner jag att jag verkligen använde min tid väl då jag faktiskt lärde mig något nytt, något som jag faktiskt har väldigt bra användning av. 
Efter föreläsningen så stannade jag kvar och pratade med Sarah och vi hade väldigt bra diskussioner om det som vi precis hade hört och sedan gick de diskussionerna in på andra ämnen.  Bra start på min dag helt enkelt!
Resten av förmiddagen tillbringade jag i skolan.  Det gick så segt med matten, håller på med tiopotenser just nu och det är så tråkigt... 
vid lunchtid så mötte jag upp mamma och vi gick till Grekiska kolgrillsbaren och åt lunch där.  Otrolig god mat, blev så mätt! :)
Blev lite shopping efteråt och några ärenden, sedan gick jag hem och vilade i ett par timmar innan jag skulle iväg till mitt jobb. 
Är väldigt nöjd med dagen, nästintill bara positiva saker som hände och jag kände mig på väldigt bra humör hela dagen!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas