Ninasova

GEMINID METEOR SHOWER TONIGHT!

Ikväll/inatt så är det dags för en meteorregn igen. Den här gången är det Geminiderna som ni kan se på himlen.   Sägs vara ett av årets bästa meteorregn ( dessutom årets sista) så det vill man inte missa!  Jag vet att det är en supermåne just nu som lyser väldigt starkt men meteorerna lyser också starkt så det är värt att gå ut och titta, vem vet du kanske får se flera stycken stjärnfall (meteorregn som det egentligen är) ju senare du går ut desto större chans har du att se geminiderna, särskilt efter midnatt då det sägs att peaken är runt 02:00 på morgonen.  Självfallet kan man gå ut tidigare och ändå lyckas se några stycken. 

Jag tänker gå ut senare och jag hoppas verkligen att jag kommer se något, det var rätt så molningt förut så förhoppningsvis har molnen försvunnit när jag väl går ut.  

Jag ÄLSKAR att titta på stjärnorna och under sommaren så hade jag en rutin var jag varje kväll/natt gick ut på våran bakgård och bäddade med madrass, filtar och kudde och la mig ner där och bara tittade på stjärnorna i flera timmar.  Vissa dagar hade jag sällskap över telefonen när jag pratade med vänner vilket var så trevligt!  Jag älskade att ha denna rutin och såg alltid framemot det.  Blev så otroligt lugn av att bara ligga där och titta upp mot himlen och fascineras av hur det kom mer och mer stjärnor fram ju mörkare himlen blev.  Denna rutin tog jag även sent in på augusti och september.  Varenda natt när det var molnfritt så gick jag ut och la mig där. 

Senaste meteorregnet jag såg var perseiderna som var den 11 augusti.  Åh det var en så fantastisk natt!  Efter 20 stycken så tappade jag räkningen, vissa var väldigt snabba och man missade om man blinkade och vissa flög så långsamt att man kunde se i flera sekunder till nästan en minut.  De långsamma älskar jag för de är oftast dessa som lyser superstarkt och man kan se den blåvita färgen och svansen som kommer efter.  Otroligt vackert och mäktigt!

Jag skulle kunna skriva om detta hela kvällen, Rymden, stjärnor, alla planeter och allt fantastiskt som händer i himlen är något som jag alltid har varit väldigt fascinerad av och är fortfarande än idag.  Ett av mina favorit saker i livet är att få uppleva metoerregn och det mäktigaste jag någonsin har sett är vintergatan som jag fick se två dagar i rad när jag besökte Utah förra sommaren.   Något jag ännu har kvar att kryssa från listan är norrsken, det vill jag gärna få uppleva minst en gång i mitt liv. 

okej nu vill jag bara uppmuntra er alla till att gå ut om ni har möjlighet, om ni ser några stjärnfall så kommer ni bli glada, väldigt bra sätt att koppla av precis innaan man ska sova! :)

bilderna har jag tagit från sidan We Heart It. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas